Obavijesti

News

Komentari 68

Priština: Akcija uhićenja u vezi ubojstva Olivera Ivanovića

Priština: Akcija uhićenja u vezi ubojstva Olivera Ivanovića
1

Tijekom dana diljem Kosova u srpskim sredinama održani su jednosatni mirni prosvjedi zbog povećanja uvoznih pristojbi na robu iz Srbije, ali i prosvjedi proti "policijskog i političkog terora Prištine"

VIDEO

Kosovska policija (KPS) ocijenila je uspješnom jutrošnju akciju uhićenja četiri osobe na sjeveru Kosova u vezi s ubojstvom liberalnog srpskog političara Olivera Ivanovića, a specijalni tužitelj Sila Hohxaj odbacio je navode da je akcija povezana s povećanjem pristojbi na robu iz Srbije.

U izvješćima kosovskih medija na srpskom jeziku ističe se Hohxajeva ocjena da je specijalno tužiteljstvo u Prištini prikupljalo dokaze u slučaju istrage Ivanovićeva ubojstva početkom godine. 

Vlada Kosova priopćila je da je policijska akcija na sjeveru Kosova povezana s pritvaranjem osumnjičenih koje se dovodi u vezu s ubojstvom Olivera Ivanovića, te da je provedena po nalogu Specijalnog tužiteljstva Kosova,.

Vlada Kosova uvjerava sve građane da „organi za primjenu zakona nikada izravno neće biti protiv bilo koje etničke ili političke skupine", stoji na njezinim stranicama.

Pucnjava i sirene u Mitrovici: Albanci upali u srpski dio grada
Pucnjava i sirene u Mitrovici: Albanci upali u srpski dio grada

Vođa Građanske inicijative Sloboda-demokracija-pravda Oliver Ivanović ubijen je 16. siječnja ispred sjedišta svoje stranke u sjevernom dijelu Mitrovice, većinski naseljenom Srbima, a istraga kosovskih i srpskih policijskih agencija još nije dala konkretnije rezultate.

Specijalne jedinice ROSU u petak ujuto su po nalogu Specijalnog tužiteljstva Kosova u sjevernom dijelu Mitrovice uhitile tri osobe zbog istrage tog ubojstva, a jednu zbog izazivanja incidenta. Policija je priopćila i da traga za jednom osobom.

Službeni Beograd takvu je akciju oštro osudio, a vlada Srbije održala je izvanrednu sjednicu.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se s čelnicima vojske, policije i sigurnosne agencije (BIA), te odvojeno razgovarao s veleposlanicima Rusije i Kine u Beogradu, a za petak navečer zakazao je zajednički sastanak s vladom Srbije.

Tijekom dana diljem Kosova u srpskim sredinama održani su jednosatni mirni prosvjedi zbog povećanja uvoznih pristojbi na robu iz Srbije, ali i prosvjedi proti "policijskog i političkog terora Prištine", javili su beogradski mediji sa Kosova.

Predstavnici Srpske liste, koja je zamrznula svoje koalicijsko sudjelovanje u kosovskoj vladi, naglasili su da mirnim prosvjedima Srbi “šalju poruku da žele živjeti mirno i dostojanstveno“. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 68
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.