Obavijesti

News

Komentari 66

Privatno poznavati Bandića značilo je riskirati mjesto na optužnici ili sramotu u javnosti

Privatno poznavati Bandića značilo je riskirati mjesto na optužnici ili sramotu u javnosti
1

"Jako bizarno je da se kandidira za gradonačelnika netko tko ne pozna gradonačelnika koji je tu bio 20 godina", izjavio je Plenković, kritizirajući Joška Klisovića koji je priznao da je Milana Bandića znao samo službeno.

VIDEO

Doista je bizarna bila jučerašnja izjava Andreja Plenkovića kako mu je "jako bizarno da se kandidira za gradonačelnika netko tko ne pozna dojučerašnjeg gradonačelnika koji je tu bio 20 godina".

Premijer je ciljao na Joška Klisovića, SDP-ova kandidata za gradonačelnika Zagreba, koji je priznao da je Bandića poznavao samo kao javnu osobu, ne i privatno. "Znači da ne poznaje teme", predbacio mu je Plenković.

Nema sumnje, premijerova izjava bila je bizarnija od originala.

Jer, što je važnija referenca u kampanji gradonačelnika Zagreba: osobno poznanstvo s Bandićem ili totalno distanciranje od pokojnog Bandića?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Naime, bez obzira kako to netko shvaća, ovo ipak nije izbor za nasljednika Bandićeve familije, pa je bitno da ga je netko osobno poznavao i tako stekao kvalifikacije da preuzme poslove i aranžmane, članove i simpatizere. 

Crna kronika

Osim toga, oni koji su privatno poznavali Bandića ili s njim blisko surađivali izlagali su se velikom riziku da završe na optužnicama, u tajnim istragama, na Uskokovim snimkama, na udaru Bandićevih prostačkih izljeva, u aferama i skandalima, na stranicama crnih kronika, u kriminalnom miljeu, na krivoj strani zakona.

Kao, recimo, Kolinda Grabar Kitarović ulogu u skandalu kad je pjevala na Bandićevu rođendanu.

Kad se uzme u obzir tko je bio Milan Bandić - čovjek koji je pijan skrivio prometnu nesreću pa bježao od policije i podmićivao policajca, čovjek koji je skupio 250 kaznenih prijava i 15 optužnica, čovjek koji je bio u pritvoru i prijetio svjedocima, čovjek koji je promovirao nepotizam, klijentelizam, korupciju, nanosio financijsku i svaku drugu štetu i sramotu Zagrebu - valjda bi najbolja referenca za gradonačelnika bila da nisi poznavao Bandića.

A ne da si s tim Bandićem, poput Plenkovićeva kandidata Davora Filipovića, godinama koalirao. Ili poput samog Plenkovića, s Bandićem pregovarao o žetončićima, o podršci u Hrvatskom saboru i Gradskoj skupštini. Ili poput HDZ-a, držao takvog Bandića na vlasti, a zauzvrat dijelio poslove stranačkim ljudima po gradskim firmama.

Šef familije

Zar je Filipović kvalificiraniji za upravljanje Zagrebom zato što je privatno znao gradonačelnika koji je bio na optužnicama, u aferama, koji je doveo grad u bankrot, vrijeđao njegove građane i stvarao koruptivno-klijentelističku hobotnicu?

Jasno je zašto se Plenković uhvatio ove Klisovićeve izjave. 

Krenuo je rat za Bandićeve birače, sa svih strana političkih i ideoloških barikada, a HDZ želi Filipovića prodati kao nasljednika istih onih struktura koje su podržavale Bandića i istih onih birača koji su u Bandiću vidjeli svoju uzdanicu.

Da ih ne bi na svoju stranu odvukao Klisović, odnosno da se ne bi Bandićeva stranka vratila u SDP. Kao dite materi.

Javna higijena

Jer, kako bi onda oni, u metropoli koju je Bandić pretvorio u palanku, gdje je sve ovisilo o privatnim vezama i vezicama, mogli glasati za osobu ili stati iza kandidata koji nije privatno poznavao Bandića? To bi zaista bilo "bizarno".

Uglavnom, umjesto da glavna kvalifikacija za gradonačelnika ovakvog Zagreba bude totalno distanciranje od Milana Bandića, sada bi se kandidata trebalo vrednovati po tome je li Bandića privatno poznavao.

Što god se mislilo, Bandić ipak nije bio Zagreb. I Zagreb se moglo poznavati, analizirati, unaprijeđivati i bez Bandića. On je, nažalost, češće bio prepreka, nego preporuka.

A to će se najbolje vidjeti uskoro na izborima. 

Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 66
VIDEO

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?
NOVA SAZNANJA?

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila
TRAŽILI NOVAC ZA INFORMACIJE

Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila

Od nestanka dvogodišnje djevojčice u utorak popodne, u naselju Banjsko Polje kod Bora, na jugoistoku Srbije, u potragu je bilo uključeno više od 500 pripadnika MUP-a, dobrovoljaca...