Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
83 komentara

Privatno putovanje platila je iz proračuna: Ministrica odstupila

Ley, koja je bila i ministrica za sport i brigu o starijima, našla se pod pritiskom javnosti pošto je otkriveno da je tražila povrat novca iz proračuna za nekoliko posjeta Gold Coastu...

FILE PHOTO - Sussan Ley, Australia's Minister for Sport, speaks during a media conference in Sydney, Australia
Foto: © David Gray/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
83 komentara

Australska ministrica zdravstva Sussan Ley dala je u petak ostavku zbog skandala s trošenjem proračunskog novca u privatne svrhe, izazvavši muke premijeru Malcolmu Turnbullu na samom početku nove godine.

Ley, koja je bila i ministrica za sport i brigu o starijima, našla se pod pritiskom javnosti pošto je otkriveno da je tražila povrat novca iz proračuna za nekoliko posjeta Gold Coastu, ljetovalištu u državi Queensland, uključujući i onaj kada si je kupila apartman.

Bivša ministrica tvrdi kako odluka da kupi apartman za 473.300 američkih dolara tijekom putovanja u svibnju 2015. nije bila "planirana i predviđena".

Ley je u priopćenju rekla da nije prekršila nijedan zakon, ali je odlučila dati ostavku jer je osramotila vladu.

"Prihvaćam kritike, pa i ljutnju javnosti zbog privilegija političara..to zahtjeva odgovarajući odgovor", rekla je.

"Australci od političara očekuju da novac poreznih obveznika troše oprezno, brineći u svakom trenutku da javne izvore financiranja koriste učinkovito i etično"", rekao je premijer Turnbull prihvaćajući ostavku Ley.

Premijer je obećao da će osnovati posebno parlamentarno povjerenstvo koje će kontrolirati kako političari troše javni novac.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message