Obavijesti

News

Komentari 45

Nije dobila pritvor: Auto na igri namjestila je dečkovoj mami?

Nije dobila pritvor: Auto na igri namjestila je dečkovoj mami?
1

Prema tvrdnjama tužiteljstva, Kovačević je u nagradnoj igri namjestila automobil majci svog dečka, skuter zaposlenici gradske uprave, imala je službeni auto i plaću 12.000 kuna, a ne plaća 10 ljudi

VIDEO

Nikolina Kovačević (34), bivša direktorica radija BnM, odnosno tvrtke Croata iz Biograda na Moru, završila je iza rešetaka zbog sumnje da je počinila gospodarski kriminalitet. Policajci su je priveli pritvorskom nadzorniku PU zadarske zbog sumnje da je počinila kazneno djelo Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju.

- Zbog velikog interesa javnosti za tijek kaznenog postupka protiv hrvatske državljanke stare 34 godine koja se tereti zbog kaznenih djela zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju, obavještavam vas kako su joj Umjesto predloženog istražnog zatvora zbog utjecaja na svjedoke, izrečene mjere opreza, a to su zabrana približavanja, kontaktiranja i uspostavljanja veze sa svjedocima - kazao nam je glasnogovornik Županijskog suda u Zadru Hrvoje Visković.

Kako je ranije pisao zadarski.hr, Kovačević je u nagradnoj igri automobil namjestila dečkovoj mami, skuter zaposlenici gradske uprave, imala je službeni automobil i plaću od 12.000 kuna, a na radiju je od prošlog ljeta 10 ljudi bez plaće.

Prema rezultatima kriminalističkog istraživanja sumnja se da je 34-godišnjakinja u svojstvu odgovorne osobe trgovačkog društva sa sjedištem na biogradskom području, na štetu svog društva, u razdoblju od ožujka do srpnja 2019. godine, sa ciljem pribavljanja nepripadne imovinske koristi u iznosu od 70.000 kuna 55-godišnjakinji, organizirala provođenje nagradne igre bez odobrenja nadležnog tijela te je istu proglasila dobitnicom glavne nagrade.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nadalje sumnjiči ju se da je u vremenskom periodu od srpnja 2018. do listopada 2019. protivno Ugovoru o radu te bez suglasnosti Skupštine Društva nalagala isplate uvećane plaće na koju nije imala pravo te je time svoje društvo oštetila za iznos od 57.654,20 kuna

Isto tako sumnjiči se da je u razdoblju od lipnja 2018. do rujna 2019. s bankomata podizala gotovinu te je službenom karticom Društva plaćala razne osobne troškove na koji način je sebi pribavila nepripadnu imovinsku korist u iznosu od 85.000 kunu.

Ujedno se sumnja kako je ista, na poticaj 32-godišnjaka, odgovorne osobe društva sa sjedištem u Zadru, sa ciljem da njegovom društvu pribavi protupravnu imovinsku korist priznala uvećane račune za isporučenu informatičku opremu i usluge iako je znala da je vrijednost istih u stvarnosti bila puno manja te je time oštetila svoje društvo za iznos od 35.000 kuna.

U konačnici je utvrđeno kako je ista informatičku opremu koju je kupila na teret svog društva besplatno dala na korištenje 32-godišnjaku te je time oštetila svoje društvo za iznos od 11.000 kuna.

Protiv 32-godišnjaka je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Poticanja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda