Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Priznao ubojstva 19 djece Roma zbog prodaje organa

HOS-ovac tvrdi da je sudjelovao u ubojstvima 19-ero djece čija su masakrirana tijela ekshumirali prije 4 godine kod Bosanskog Broda

Tomislav Miletić
Foto: Tomislav Miletić
2 komentara

Pripadnik HOS-a priznao je prije nekoliko dana generalnom tajniku Dječje ambasade "Međaši" u Sarajevu Dušku Tomiću da je sudjelovao u ubijanju 19-ero djece čija su tijela ekshumirana 2004. godine u Sijekovcu, kod Bosanskog Broda. Odvjetnik Duško Tomić tvrdi da mu je muškarac priznao da su pripadnici HOS-a pobili 1992. godine romsku djecu koja su u autobusima putovali iz BiH. Djeci su prema navodno izvadili mozak i koštanu srž, koje su kasnije prodavali na crnom tržištu organa.
- U Sijekovcu je pronađeno i ekshumirano 19 dječjih leševa, koji su bili potpuno goli, izmasakrirani i sa povađenim organima. Osnovano se sumnja da u blizini ima leševa koji nisu još otkriveni - rekao je Tomić. Dodao je kako će pri rasvjetljavanju ovog slučaja zatražiti pomoć hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića i srpskog predsjednika Borisa Tadića.Tvrdi kako se većina zločinaca iz Sijekovca krije u Hrvatskoj. Muškarac koji se javio Tomiću, navodno je Nijaz Čaušević zvani Medo koji je za vrijeme rata u Bosanskom Brodu bio predsjednik Kriznog štaba MZ Sijekovac, gdje su i počinjeni zločini. On se navodno već deset godina krije na području Slavonskog Broda.

Možda vas zanima i ovo:
Message