Obavijesti

News

Komentari 47

'Probušio sam kondom': Dečka je namjerno zarazio HIV-om

'Probušio sam kondom': Dečka je namjerno zarazio HIV-om
1

Anonimni muškarac koji je za medije progovorio pod imenom 'Lenny', ispričao je kako ga je virusom HIV-a zarazio muškarac koji je postao prvim čovjekom u Ujedinjenim Kraljevstvom koji je za to i osuđen.

VIDEO

Amerikanac koji živi u Velikoj Britaniji, u Brightonu, za BBC je pod imenom 'Lenny' ispričao stravičnu priču o tome kako je zaražen virusom HIV-a. On je progovorio za BBC u dokumentarcu 'The Man Who Used HIV As A Weapon', koji se fokusira na Darylla Rowea, 27-godišnjaka koji je prva osoba u povijesti Ujedinjenog Kraljevstva koja je osuđena za namjerno širenje virusa HIV-a, piše The Sun

Govoreći u BBC-ovom dokumentarcu, 'Lenny' se prisjetio koliko je Rowe te 2016. godine bio nepopustljiv kada je u pitanju bio seks bez zaštite. Ipak, Rowe je na kraju pristao koristiti prezervativ, no on je, saznat će 'Lenny' nekoliko tjedana kasnije, na umu imao nešto posve drugo. 

Naime, kada je 'Lenny' pokušao blokirati svu komunikaciju s Roweom nakon jedne od svađa, Rowe mu je kratko napisao: 'Gorjet ćeš. Glup si. Probušio sam kondom... Jesam te!' 

Iako ga je preplavio strah, 'Lenny' Roweove riječi nije shvatio ozbiljno. Sve dok se nije razbolio dva tjedna kasnije. 

- Sjećam se da sam se zapitao kako sam mogao biti toliko glup. Mislio sam da je moj život gotov. 

'Lenny' je samo jedan od pet muškaraca koji su sudjelovali u dokumentarcu sa svojim stravičnim pričama. 

Policijska istraga pokazala je da je Daryll Rowe krenuo u 'osvetnički pohod' protiv homoseksualne zajednice nakon što je saznao da je sam zaražen virusom HIV-a. Muškarce je upoznavao putem aplikacije Grindr, a onda stupao u seksualne odnose s njima, u namjeri da ih zarazi virusom. 

Nakon suđenja koje je potrajalo sedam tjedana, Rowe je osuđen za deset slučajeva u kojima je namjerno pokušavao svoje partnere zaraziti virusom HIV-a u razdoblju između listopada 2015. i siječnja 2016. godine. 

Rowe je napokon osuđen početkom 2018. godine i to na doživotnu kaznu zatvora

- Vaši su zločini bili kampanja nasilja, a vaše žrtve kažu da će živjeti s doživotnom kaznom zbog vaših okrutnih nedjela. Mnogi od tih muškaraca bili su u svojim 20-im godinama kada su imali nesreću da vas sretnu. Ostat ćete potencijalna opasnost za druge do kraja svog života, zaključila je sutkinja svoju presudu, obraćajući se Roweu koji će ostatak svojeg života provesti iz zatvorskih rešetaka. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...