News

Komentari 93

Profesor (39) uz čiju je pomoć matematika lagana kao pjesma

Profesor (39) uz čiju je pomoć matematika lagana kao pjesma

Toni Milun (39), Zagreb: Snima objašnjenja matematičkih zadataka, pa ih besplatno nudi na internetu omogućujući tako učenicima i studentima besplatne instrukcije

Besplatno znanje, pogotovo iz najtežeg predmeta - matematike, hrvatskim učenicima i studentima je neprocjenjivo.

Toni Milun (39) profesor je matematike na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. No on je i najzabavniji internetski profesor jer lekcije snima kamerom i stavlja na internet. Zbog besplatne pomoći tisućama učenika i studenata dobio je nagradu Ponos Hrvatske. Danas ima svoju stranicu pod nazivom Where math is fun, na kojoj se nalaze lekcije za studente i učenike srednjih, ali i osnovnih škola. Projekt je pokrenuo lani. Bivši student Nikola Mujdžić (32) predložio mu je da na interentu objavljuje pojašenjenja lekcija.

- U početku nismo imali kameru, pa smo snimali mobitelom. Onda nam se javio još jedan moj bivši student, Iztok Ramljak, koji nam je kupio dva kompleta kamera, ploče i pribor za pisanje. To nam je uvelike pomoglo - dodaje Toni.

- Ja sam bio zadužen za snimanje, a Toni je objašnjavao lekciju po lekciju. Prvo smo snimili nekoliko probnih lekcija iz statistike za studente - kaže Nikola.

Odmah se podigla prolaznost na kolokvijima za 5%. Potaknuti tim uspjehom, nastavili su rad te proširili lekcije i zadatke. Danas korisnicima nude i pripreme za maturu.

I bez novca se može učiniti nešto važno

Toni i Nikola kažu kako je jako naporno uskladiti snimanje lekcija i svakodnevne poslove. Ipak, drago im je što je ministar obrazovanja Željko Jovanović nedavno pohvalio taj projekt.

Priču o toniju i matematici gledajte sutra u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" te na www.ponoshrvatske.hr

Najčitaniji članci