Obavijesti

News

Komentari 7

Profesori vd dekanu Šimpragi odbili dnevni red sjednice, on vikao: Trebao sam s vama oštro

Profesori vd dekanu Šimpragi odbili dnevni red sjednice, on vikao: Trebao sam s vama oštro
1

Na sjednici koja je već odgođena zbog smjene dekanice Vlahović-Štetić saborskoj zastupnici Mariji Selak-Raspudić trebalo je biti potvrđeno mjesto voditeljice katedre. Neki zaposlenici sad bi mogli ostati bez posla

VIDEO

Vd dekana Filozofskog fakulteta Miljenko Šimpraga prekinuo je sjednicu Fakultetskog vijeća na kojoj je je trebalo biti izglasano mnogo napredovanja i drugih odluka koje su nekim zaposlenicima doslovce trebale osigurati ostanak na poslu.

Kako neslužbeno saznajemo od zaposlenika, dio članova vijeća koji ne želi prihvatiti upravu koju im je nametnuo rektor Damir Boras, tražio je na početku sjednice da se na početak dnevnog reda (na kojem je bilo više od 100 točaka), stave točke o glasanju za Šimpragine prodekane, ali i ponovni izbor Dragana Bagića za vd dekana. Njega su zaposlenici Filozofskog izabrali i prije nego što je Boras smijenio dekanicu Vesnu Vlahović-Štetić, no Senat im to nije odobrio.

- Šimpraga je reagirao vrlo ružno, napao nas je gotovo trgovačkim rječnikom. Počeo je govoriti kako je on nama bio dobar, kako je stavio sve točke koje smo tražili, kako je bio otvorene ruke, da nam je dao sve, a mi njemu ovako. Doslovce je prijetio, rekao je tjeramo mak na konac, da je on došao u dobroj vjeri, da je trebao odmah oštrom rukom i da je trebao potpuno drugačije - kažu nam sugovornici koji su bili na sjednici, koji tvrde kako je "pobunjenike" optužio da su srušili sjednicu.

Šimpraga je, saznajemo, zahtijevao da se potvrdi dnevni red koji je on predložio, a kad je oko polovice članova glasalo protiv, jednostavno je prekinuo sjednicu i poručio kako će sljedeća biti na jesen, što znači i da će svi oni koji su trebali dobiti napredovanje ili doktorirati propustiti zadane rokove. Iako su oni koji su htjeli novi dnevni red Šimpragi rekli da ne prekida sjednicu, on je iskoristio svoje ovlasti i nije nastavio dalje.

Oko polovice zaposlenika podržalo je dnevni red kako ga je predložio Miljenko Šimpraga, kako bi se potvrdila imenovanja prije ljetne stanke na fakultetu, te nisu podržali kolege koji su tražili izmjene.

Proceduralni rat time se nastavlja na štetu svih zaposlenika, ali i studenata. Inače, među predloženim prodekanima koje je Šimpraga izabrao je i  izv. prof. dr. sc. Ana Munk s Odsjeka za povijest umjetnosti Filozofskog Fakulteta, poznata i kao jedno od glavnih lica zagrebačkog HDZ-a. Nju je u veljači 2018. predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić postavio za članicu stručnog povjerenstva za obrazovanje GO HDZ-a.

Munk koristi studijsku godinu, koju mora prekinuti da bi mogla biti prodekanica. To joj je trebalo potvrditi Fakultetsko vijeće, no sada je pitanje hoće li uopće moći biti prodekanica.

Zanimljiva je i točka u kojoj se spominje saborska zastupnica Mosta Marija Selak-Raspudić. Fakultetsko vijeće trebalo je glasati o prijedlogu Odsjeka za filozofiju za imenovanje Selak Raspudić za predstojnicu Katedre za ontologiju za akademske godine 2020/2021. i 2021/2022.
Kako su nam pojasnili poznavatelji sveučilišnih propisa, nakon što postane zastupnica, morat će u mirovanje staviti zaposlenje na Fakultetu, no može obavljati operativne funkcije (viđenje projekata, katedre/odsjeka, biti prodekan....) Funkcije su inkopaktibilne i to je legalno. Ipak, upozoravaju na Filozofskom, Selak Raspudić moći će postaviti svog zamjenika. Sad je i to na čekanju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa