Obavijesti

News

Komentari 66

Profesor na Fejsu: Benzin su mi u Orebiću naplatili 12,30 kuna. Zbog svega zvao i inspektorat

Profesor na Fejsu: Benzin su mi u Orebiću naplatili 12,30 kuna. Zbog svega zvao i  inspektorat
3

Profesor s Veleučilišta Velika Gorica Aleksandar Hatzivelkos objavio je na Facebooku da je na benzinskoj postaji u Orebiću Eurosuper 95 platio 12.30 kn, iako je cijena ograničena na 11,19. Zbog svega je zvao inspektorat

VIDEO

Profesor Aleksandar Hatzivelkos s Veleučilišta Velika Gorica na svom je Facebook profilu podijelio neugodnu situaciju koja mu se dogodila na benzinskoj postaji u Orebiću u utorak. Hatzivelkos je, naime, odlučio natočiti u svoj automobil Eurosuper 95, ali je umjesto 11.19 kuna na koliko je limitirana cijena, platio čak 12.30 kuna po litri.

Na izjavu radnika da treba pitati gazdu uzeo je račun i, kako piše, odlučio zvati inspektorat. Zatim nastavlja pisati kako je tražio broj lokalnog inspektorata, a na broju je pisalo i da je dobio tvrtku koja iznajmljuje apartmane, na što mu je žena s druge strane linije rekla da zove u četvrtak između 12 i 15 sati kad je dežurna tržišna. Potom se požalio i da neće moći tada zvati, a na pitanje oko maila, dobio je odgovor "Pa ima mail, ali ne znam koliko se čita".  Odlučio je sve to poslati i na službeni mail, ali je dobio odgovor da mail ne radi.

Njegov status pročitajte ovdje

Vlada fiksirala cijene goriva

Na benzinskim postajama u Hrvatskoj litra eurosuper 95 goriva od utorka se prodaje po 11,19 kuna, što je ista cijena kao i proteklih tjedan dana, dok je cijena osnovnog eurodizela porasla za 23 lipe, na 12,35 kuna, a poskupjela su i neka premium goriva.

Po podacima s tražilice cijena goriva Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, cijena osnovnog eurosupera 95 na benzinskim postajama Ine, Petrola, Croduxa, Tifona i još nekih distributera od utorka i dalje iznosi 11,19 kuna.

S druge strane, promijenila se cijena osnovnog eurodizela, koji na postajama od danas stoji 12,35 kuna.

Uz osnovni eurodizel, od jutros su nešto više i cijene nekih derivata s dodanim multifunkcionalnim aditivima i tzv. premium goriva.

Tako Ina od utorka za litru goriva eurosupera 100 sada traži 13,08 kuna, a bio je na 13,06 kuna.

Inin eurosuper 95 class plus od danas se prodaje po 12,57 kuna po litri, a bio je na 12,55 kuna, dok eurodizel class plus stoji 14,48 kuna, u odnosu na 14,25 kuna u proteklih tjedan dana.    

Crodux za eurosuper 100 traži 13,37 kuna, jednu lipu više u odnosu na proteklo razdoblje, a identična cijena i poskupljenje se bilježi i kod Petrolog Q Max eurosupera 100.

Na Tifonu, pak, litra eurosupera 100 stoji nepromijenjenih 13,39 kuna.

Kod Tifona eurodizel premium od utorka košta 14,89 kuna, 20 lipa više u odnosu na cijene od prošlog utorka, dok su Croduxov eurodizel MaxPower i Petrolov Q Max s prošlotjednih 14,48 kuna poskupjeli na 14,95 kuna po litri.

Podsjetimo, vlada je u ponedjeljak na telefonskoj sjednici donijela novu uredbu o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata, prema kojoj će od utorka cijena litre osnovnog benzina ostati nepromijenjena, dizel će poskupjeti za 23 lipe, dok će se cijena plavog dizela fiksirati na 8,49 kuna po litri.

Kako je istaknuto u vladinom priopćenju, bez uredbe bi maloprodajne cijene naftnih derivata iznosile 13,07 kuna po litri za osnovno benzinsko gorivo, 14,82 kuna po litri za dizelsko gorivo i 9,62 kuna po litri za plavi dizel.

Najviše maloprodajne cijene propisane uredbom primjenjuju se samo za naftne derivate bez dodanih multifunkcionalnih aditiva (eurosuper 95, eurodizel, plavi dizel), dok se za benzine s više oktana te sva tzv. premium goriva cijene i dalje mogu formirati slobodno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 66
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu