News

Komentari 64

Prognoza po gradovima: Oprez u Osijeku, jutros prije devet sati u Splitu izmjereno 30 stupnjeva

Prognoza po gradovima: Oprez u Osijeku, jutros prije devet sati u Splitu izmjereno 30 stupnjeva

Gradovi u kojima treba izbjegavati izlazak van bez potrebe su Osijek, Sisak, Kutina, Varaždin, Bjelovar, Koprivnica, Ogulin, Dubrovnik, Zadar, Šibenik, Split i svi gradovi u Slavoniji

Ekstremne temperature danas se očekuju u cijeloj Hrvatskoj, a od gradova su pod velikim rizikom Osijek, te nešto malo manje Zagreb. Cijela istočna Slavonija je u crvenom cijeli dan, ostatak Hrvatske u narančastom, a prognoze kažu da bi Osijek danas mogao ići čak do 40 stupnjeva, a živa će se u većini Hrvatske penjati do 38 stupnjeva.

Osječani danas moraju biti iznimno oprezni, naročito djeca, stariji svi koji imaju problema s tlakom i srcem. 

Zagreb, Karlovac, Gospić, dolina Neretve i Knin također će biti izrazito vrući, Knin se već jučer 'kuhao' na nešto malo više od 38 stupnjeva, a u Splitu je već jutros prije 9 sati bilo preko 30 stupnjeva, kao i na Hvaru i u Makarskoj. 

Gradovi u kojima treba izbjegavati izlazak van bez potrebe su još Sisak, Kutina, Varaždin, Bjelovar, Koprivnica, Ogulin, Dubrovnik, Zadar, Šibenik, Split i svi gradovi u Slavoniji. Karta DHMZ-a prikazuje izrazito ekstremne temperature:

Tek u Istri i Sjevernoj Dalmaciji se očekuje nešto niža temperatura, ali ni u tim područjima neće biti manja od 36 stupnjeva.

Najčitaniji članci