News

Komentari 20

Prolazite kroz deželu? Morate imati PCR ili brzi test ili potvrdu da ste cijepljeni ili preboljeli...

Prolazite kroz deželu? Morate imati PCR ili brzi test ili potvrdu da ste cijepljeni ili preboljeli...

Strancu koji nema prebivalište u Sloveniji neće se dozvoliti ulazak ako se može zaključiti da zbog mjera susjednih država neće moći napustiti teritorij Slovenije

Od četvrtka za sve putnike u tranzitu kroz Sloveniju te za vozače teretnih vozila potreban je dokaz o cijepljenju, preboljenoj bolesti ili o negativnom PCR ili brzom antigenskom testu.

Osoba koja ne predoči jedan od navedenih dokaza bit će upućena u karantenu kod kuće u trajanju od deset dana. Osobi koja nema prebivalište u  Sloveniji dozvolit će se ulazak u zemlju i uputit će ju se u karantenu kod kuće u trajanju od deset dana ako dokaže da ima osiguran prostor u kojem će provesti karantenu, u suprotnom joj se neće dozvoliti ulazak.

Strancu koji nema prebivalište u Sloveniji neće se dozvoliti ulazak ako se može zaključiti da zbog mjera susjednih država neće moći napustiti teritorij Slovenije.

Ulazak u Republiku Sloveniju bez upućivanja u karantenu dozvoljava se sljedećim iznimkama: 

a) Djeci do 15 godina starosti koja prelaze granicu s članovima uže obitelji koji nisu upućeni u karantenu ili im nije zabranjen ulazak u Sloveniju, ili koja ulaze u organiziranoj skupini u pratnji odgojitelja, učitelja ili skrbnika koji nije upućen u karantenu kod kuće odnosno nije mu zabranjen ulazak u Sloveniju.

b) Dvovlasniku ili najamniku zemljišta u pograničnom području na obje strane državne granice koji prelazi državnu granicu sa susjednom državom zbog obavljanja stočarskih, poljoprivrednih ili šumarskih radova i vraća se najkasnije u roku od deset sati. Iznimka se primjenjuje i na članove uže obitelji te na druge osobe koje imaju prebivalište na istoj adresi, kada putuju zajedno

Za ove dvije iznimke trebaju se na graničnom prijelazu predočiti dokazi ili će osobe biti upućene u karantenu kod kuće.

Najčitaniji članci