News

Komentari 11

Prolaznica izvukla dječaka iz zadimljenog stana u Rijeci: 'Od adrenalina sam razvalila vrata'

Prolaznica izvukla dječaka iz zadimljenog stana u Rijeci: 'Od adrenalina sam razvalila vrata'

U glavi mi nije bilo ništa. Samo mi je bio cilj spasiti dječaka, da ga što prije izvučem iz zgrade od dima jer nisam znala što se moglo dogoditi, ispričala je djevojka

Iz stana u Rijeci iz kojeg je sukljao gust dim slučajna prolaznica (21) jučer je spasila dječaka od 4 i pol godine.

- Išla sam s posla, to je bilo oko 16:30. Slučajno sam prolazila i čula sam uzvike - 'Mama, mama'. Mislila sam da su djeca koja se igraju u kvartu. Nešto mi je govorilo da se okrenem. Okrenula sam se i vidjela dvoje odraslih ljudi koji su dječaku vikali da bude na prozoru. Pogledala sam gore i imala sam što za vidjeti - ogroman dim s prozora. Glavom bez obzira uletjela sam u zgradu, opisala je Dorotea Orlandini za Novu TV.

Dodaje kako još nije svjesna svega što se dogodilo te kako joj je bilo bitno samo da spasi dijete, a adrenalin koji ju je oprao dao joj je snagu da razvali vrata i provali u stan.

Jedini cilj je bio spasiti dječaka

- U glavi mi nije bilo ništa. Samo mi je bio cilj spasiti dječaka, da ga što prije izvučem iz zgrade od dima jer nisam znala što se moglo dogoditi - ističe Dorotea za Novu TV.

Uzrok dima bila je zapaljena hrana ostavljena bez nadzora na upaljenom štednjaku, a u intervenciji je sudjelovalo 11 vatrogasaca s četiri vozila.