Obavijesti

News

Komentari 21

Promjene Ustava: HDSSB ide na razgovor, HDZ nisu pozvali

Promjene Ustava: HDSSB ide  na razgovor, HDZ nisu pozvali
3

Kao što smo očekivali ova rasprava se očito vodi s onima s kojima bi nešto mogli istrgovati od strane SDP-a, mi nismo dobili nikakav poziv, kazao je Jandroković

VIDEO

Iako nema potvrde iz Vlade, iz HDSSB-a se doznaje da poslijepodne idu u Banske dvore gdje bi s premijerom Milanovićem trebali razgovarati o ustavnim promjenama

Prema neslužbenim informacijama Novog lista, premijer će se sastati s predsjednicima svih parlamentarnih stranaka koje su dosad najavile da bi mogle podržati ukidanje ustavne zastare za sva teška ubojstva, ali Tomislav Karamarko poziv neće ni dobiti jer Milanović ne računa s HDZ-om u tom procesu. 

O sastanku premjera i HDSSB-a, Gordan Jandroković (HDZ) je rekao:

- Kao što smo očekivali ova rasprava se očito vodi s onima s kojima bi nešto mogli istrgovati od strane SDP-a, mi nismo dobili nikakav poziv. Cijela procedura koja se koristi da bi se promijenio Ustav je potpuno nedemokratska, netransparentna. Očito je da vladajuće nešto jako žulja da im se jako žuri i da stvarne namjere koje se vežu za promjene ustava su onemogućavanje izručenja osoba koje su optužene za komunistička ubojstva - izjavio je.

Dobiju li ipak poziv iz Banskih dvora u HDZ-u kažu da bi s vladajućima mogli razgovarati tek kada jasno kažu i objasne koje su im stvarne namjere. Jandroković napominje da je HDZ oprezan i iščekuje što će se događati.

Jandroković: Vladajuće očito grize savjest

- Vladajući jako dobro znaju zašto rade ovako. Grize ih očito savjest i to što čine nije korisno za Hrvatsku - kazao je Jandroković.

Ponovio je HDZ-ov stav da su spremni razgovarati o promjenama Ustava, ali traže da prvo na snagu stupi zakon o europskom uhidbenom nalogu. Jandroković je odbacio optužbe iz SDP-a i Vlade koji stižu na račun HDZ-a da iz straha opstruiraju promjene Ustava. 

Lesar još čeka poziv na razgovor

Iako vladajući za promjenu Ustava uz HDSSB u Saboru trebaju i ruke Laburista, njihov čelnik Dragutin Lesar poziv za razgovor još nije dobio. 

On je podsjetio da je na matičnom odboru bio suzdržan oko ustavnih promjena na način na koji su to predložili vladajući. Naime, prijedlog je da se u Ustav unese odredba o nezastarijevanju teških ubojstava. Lesar od vladajućih očekuje da se razmotri njihov prijedlog ustavnih promjena koji su vezani za referendum. 

Upitan je li spreman podržati ustavne promjene bez da se usvoji njihov prijedlog, Lesar je rekao kako će se postaviti njegovi zastupnici u sabornici prilikom glasovanja:

- Kao i do sada. Nećemo podržati samo takve promjene - izjavio je.

Jadranka Kosor: Ako me pozovu, odazvat ću se 

Poziv na sastanak nije primila ni Jadranka Kosor koja vodi klub Hrvatske građanske stranke, ali ako ga dobije odazvat će se. Pozdravila je početak dijaloga i kazala kako da će načelno podržati izmjene Ustava. No, od premijera će tražiti da u Ustav unese tehničku promjenu koja se odnosi na ustavne rokove u kojima Sabor može raditi. Tražit će da se stanka u radu parlamenta skrati za mjesec dana, a uvjerena je da bi to javnost pozdravila:

- Mislim da moramo svi skupa više raditi pa i u Saboru - kazala je Kosor.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava