Obavijesti

News

Komentari 54

Pronašli su vlasnika koji je bešćutno ostavio štence da uginu u vreći: Nije im bilo spasa

Pronašli su vlasnika koji je bešćutno ostavio štence da uginu u vreći: Nije im bilo spasa
5

Svih sedam štenaca pronađenih u Odri, usprkos silnom trudu dobrih ljudi, ugibalo je jedno za drugim. Nakon DNK analize, uspjeli su pronaći neodgovornog vlasnika te mu sada prijeti kaznena prijava

VIDEO

- Netko je sedam štenaca ostavio u vrećici da uginu odmah nakon okota. Pronašli smo ih polužive, dehidrirane i pune crva. Uz sav naš trud, štenci su ugibali jedni za drugim - ispričao nam je Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba u čijem je sastavu Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba. 

Volonteri azila su uz pomoć dojave građana, u kolovozu preuzeli leglo od sedam štenaca koji su bili odbačeni uz jedno polje u Odri. Kada su ih pronašli, bili su stari tek dva ili tri dana, no u jako lošem stanju. 

- Zajedno s jednom gospođom koja je nekoliko štenaca primila na cjelodnevnu skrb u vlastiti dom, davali smo sve od sebe da se oporave, ali, nažalost, spasa im nije bilo. Kad je i posljednje štene uginulo, čvrsto smo odlučili da krivac za ovo strašno nedjelo neće proći nekažnjeno - poručili su na Facebook-u iz Azila Dumovec. 

Smrt sedam štenaca iz Odre dobit će sudski epilog! Početkom kolovoza preuzeli smo leglo koje je u vreći odbačeno u jedno...

Objavljuje Azil DumovecPonedjeljak, 21. rujna 2020.

- Netko je vidio i prepoznao vlasnika pa smo zajedno obavijestili Komunalno redarstvo i Veterinarsku inspekciju. Uspjeli smo ga locirati i kod njega pronaći kujicu i mužjaka. Odmah smo po kujici ustvrdili da je nedavno okoćena, no vlasnik je to negirao. Veterinarska je inspekcija zatim uzela bris kujice, a mi smo uzeli krv štencima. Danas su nas obavijestili da je DNK analizom utvrđeno da su to njeni štenci - kaže nam Skok. 

Kako su izvijestili iz Dumovca, vlasnik je otprije poznat po lošem ponašanju prema svojim psima, a utvrđeno je da ih nije ni čipirao ni cijepio. 

- Cijeli slučaj sada je u pravnoj sferi, a to je preuzela Veterinarska inspekcija te državni inspektorat. Mi se samo nadamo da će neodgovorni vlasnik dobiti zasluženu kaznu, jer ono što je učinio je u najmanju ruku grozno. Nije to naša osobna stvar, ali ako se ovakvi slučajevi ne budu kažnjavali to nosi lošu poruku. S druge strane, kada se kazne, to odjekne jako dobro i vjerujem da će, ako nekad nekom tako nešto padne napamet u budućnost, dobro razmisliti. Ovo je nešto najgore što čovjek može napraviti životinji - kaže Skok. 

- Nadamo se da će kazna za ono što je učinio, biti takva, da više nitko u Zagrebu neće sa štencima pokušati učiniti nešto slično - napisali su iz Dumovca.

No, nažalost, takav slučaj u Zagrebu i okolici nije iznimka. Skok nam je ispričao da nažalost, često tako znaju pronaći odbačene štence. 

- Prije tri tjedna pronašli smo 11 odbačenih štenaca na području Sesveta. Procijenili smo da su iz tri različita legla... U takvim situacijama može pomoći najviše dosljedna provedba zakona, kontrola mikročipiranja, kao i trud građana u sprječavanju takvih stvari. Ljudi trebaju znati da takve stvari neće proći nekažnjeno i nadamo se da će sve to onda voditi društvu koje će se odgovorno ponašati prema kućnim ljubimcima - poručio je Skok.  

Do kraja pisanja ovog članka, nismo dobili odgovor MUP-a o navedenom slučaju. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke