News

Komentari 14

Šestero mladih nestalo tijekom raftinga, tražili ih čak 13 sati

Šestero mladih nestalo tijekom raftinga, tražili ih čak 13 sati

Sve je nasreću dobro završilo za četiri djevojke i dva mladića iz Pule koji su u subotu nestali tijekom raftinga na rijeci Uni u Bosni i Hercegovini. Pronađeni su živi i zdravi

Sve je nasreću dobro završilo za četiri djevojke i dva mladića iz Pule koji su u subotu nestali tijekom raftinga na rijeci Uni u Bosni i Hercegovini.

- Pronađeni su živi i zdravi te su evakuirani na sigurno. Prošli su bez ozljeda, samo su bili pothlađeni. Utoplili smo ih i dali im tople napitke - rekao je Ermin Lipović iz bihaćkog GSS-a.

Kako je ispričao, čamac u kojemu je bilo šestero hrvatskih raftera prevrnuo se na Uni, a oni su nakon toga isplivali iz rijeke.

- Uspjeli smo jedan drugome pomoći i svi smo, nakon 15-ak minuta od prevrtanja, uspjeli izaći na obalu. Mislili smo da će nakon toga čamac doći po nas i krenuli smo dalje nizvodno, ali je padao mrak i nisu mogli doći. Nije bilo strašno, osim što smo bili mokri i promrzli. Noć smo proveli na otvorenom, a onda je GSS došao po nas - ispričao nam je Semil Sijamhodžić iz Pule.

Oko 19 sati skiper je javio da ih nema pa se u potragu odmah krenulo. Tragalo se do 1 ujutro, no zbog magle i kiše potraga je nakratko bila prekinuta.

- Nadali smo se da ćemo ih pronaći žive, ali bili smo spremni i na najgore te smo angažirali i ronilački tim koji je bio pripravan - rekao je Lipović. Pulska ekipa je nakon prevrtanja čamca nastavila pješice kroz šumski predio i tada je izgubljen svaki trag o njima.

- Ponovno smo ih počeli tražiti iza 5 sati, a naišli smo i na manje tragove. Tražili smo ih i na široj lokaciji zvanoj Crno vrelo, tri kilometra od Stranačkog buka, nizvodno u kanjonu. Oko sedam ujutro smo ih našli. Svi su čamcem prebačeni na sigurno, a jedan Puljanin dobro je znao teren jer je već nekoliko puta kod nas bio na raftingu. Moram ih pohvaliti jer su se penjali kroz nepristupačan teren, za što je trebao pravi alpinistički pothvat - rekao je Ermin Lipović.

Najčitaniji članci