Prošli tjedan izdano 23 posto manje računa nego lani, vrijednost pala 20 posto | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 16

Prošli tjedan izdano 23 posto manje računa nego lani, vrijednost pala 20 posto

U svim djelatnostima iz sustava fiskalizacije u prošlom je tjednu broj računa smanjen za 23 posto u odnosu na usporedivi tjedan prošle godine , a njihov iznos za 20 posto, pokazuju u ponedjeljak objavljeni podaci Porezne uprave.

U razdoblju od 24. do 30. kolovoza ove godine u svim djelatnostima izdano je 42,5 milijuna računa, što je za 23 posto manje nego u usporedivom lanjskom tjednu.

Ukupna vrijednost računa u proteklom je tjednu dosegnula 3,89 milijardi kuna, što je gotovo 950 milijuna kuna ili 20 posto manje nego u istom lanjskom razdoblju.

U djelatnosti trgovine na veliko i malo, popravka motornih vozila i motocikala broj je računa pao za 19 posto, na 24,78 milijuna, a iznos računa za 10 posto, na 2,53 milijarde kuna.

Istodobno, u djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane izdano je 32 posto manje računa, ukupno njih 7,62 milijuna, a iznos je smanjen za 42 posto, na 635,2 milijuna kuna.

U odnosu na prethodni tjedan, odnosno na razdoblje od 17. do 23. kolovoza 2020. godine, broj fiskaliziranih računa u svim djelatnostima pao je prošloga tjedna za sedam posto, dok je njihov iznos manji za 10 posto.

Pritom je u trgovini vidljivo smanjenje broja računa za šest posto, dok je za osam posto manja njihova vrijednost. U ugostiteljstvu i turizmu, pak, broj računa je pao za 12 posto, a njihova vrijednost za 25 posto.

Tako je u ugostiteljstvu i turizmu i drugi tjedan zaredom na tjednoj razini zabilježen pad broja i iznosa fiskaliziranih računa, a što je vjerojatno posljedica i ograničavanja rada noćnih klubova i kafića.

Od početka koronakrize u Hrvatskoj, u razdoblju od 24. veljače do 30. kolovoza ove u odnosu na isto razdoblje prošle godine broj fiskaliziranih računa smanjen je za 27 posto, a njihov iznos za 19 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

Ove godine u tom je razdoblju izdano 959,2 milijuna računa, čija vrijednost doseže 89,29 milijardi kuna, a u istom lanjskom razdoblju bilo je izdano 1,32 milijarde računa, ukupne vrijednosti 109,57 milijardi kuna.

Sukladno tim podacima, vrijednost fiskaliziranih računa u razdoblju od početka koronakrize do jučer u odnosu na isto razdoblje 2019. godine je manja za 20,28 milijardi kuna.

U trgovini je na godišnjoj razini broj računa smanjen za 22 posto, na 590,1 milijun, dok je njihova vrijednost pala 10 posto, na 62,73 milijarde kuna, s prošlogodišnjih 69,88 milijardi kuna.

U ugostiteljstvu i turizmu broj fiskaliziranih računa pao je 42 posto, na 140,6 milijuna, dok je vrijednost računa manja za 46 posto. Naime, vrijednost fiskaliziranih računa u ugostiteljstvu i turizmu u razdoblju 24. veljače do 30. kolovoza ove godine iznosi 10,02 milijarde kuna, dok je u istom lanjskom razdoblju dosezala iznos od 18,72 milijarde kuna.

Prošli tjedan izdano 23 posto manje računa nego lani, vrijednost pala 20 posto

VIDEO

U KB Sveti Duh umrlo dijete (7) tjedan nakon operacije krajnika
ŠOK U ZAGREBAČKOJ BOLNICI

U KB Sveti Duh umrlo dijete (7) tjedan nakon operacije krajnika

Dijete je, sedam dana po učinjenoj tonzilektomiji i šest dana po otpustu iz Bolnice, dovezeno bez vitalnih funkcija, odgovorili su nam iz KB Sveti Duh

Spasili radnike koji je zatrpalo gradilište, a onda počeo curiti plin. Direktor: Još utvrđujemo...
VIDEO: DRAMA U ZAGREBU

Spasili radnike koji je zatrpalo gradilište, a onda počeo curiti plin. Direktor: Još utvrđujemo...

Na radilištu u Podsljemenu spašavali su muškarce koji su ostali zatrpani. Jedan muškarac ima ozljedu ruke, a drugi ima višestruke ozljede i prijelome, neslužbeno doznajemo.
VIDEO Obračun u noćnom klubu u Vodicama: 'Skrili smo se i čuli pucanje, čovjek je bio krvav...'
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Obračun u noćnom klubu u Vodicama: 'Skrili smo se i čuli pucanje, čovjek je bio krvav...'

VODICE - Oko tri ujutro čuli smo pucnjavu u klubu u Vodicama, javlja nam čitateljica. Dodaje kako su svi u panici krenuli prema izlazu. - Kad smo pobjegli iz kluba, otišli smo u ulicu iza njega, kako bi se sakrili. Pored nas je prošao čovjek s krvavim mrljama po vratu i majici - govori čitateljica. Policija nam je potvrdila da je sinoć došlo do fizičkog obračuna u Vodicama te da su izvidi u tijeku.