Obavijesti

News

Komentari 18

Prosvjed u Šibeniku: Radnici TLM-a traže plaće na ulicama

Prosvjed u Šibeniku: Radnici TLM-a traže plaće na ulicama
8

Traže da Vlada hitno pomogne TLM-u te da revidira kupoprodajni ugovor kojim je Hrvatski fond za privatizaciju 2006. TLM prodao konzorciju pet hrvatskih tvrtki

VIDEO

'Hoćemo plaće! Hoćemo plaće!', vikali su u ponedjeljak radnici prešaonice i valjaonice Tvornice lakih metala u Šibeniku. 

Njih oko dvije stotine je zbog neisplate plaća krenulo u prosvjedni marš od tvornice, preko policije i suda do šibenske gradske i županijske uprave. Traže da Vlada hitno pomogne TLM-u te da revidira kupoprodajni ugovor kojim je Hrvatski fond za privatizaciju 2006. godine TLM prodao konzorciju pet hrvatskih tvrtki.  

'Pomozite da se TLM spasi, želimo živjeti od svoga rada'

- Pomozite da se TLM spasi, želimo živjeti od svoga rada. Od hrvatske Vlade tražimo da ne dopusti da politiku industrije vode banke. HBOR ne želi kreditirati proizvodnju. Pa koga će onda kreditirati, u što će investirati, ako ne u industriju bez koje nema Hrvatske? - kazao je Vedran Dragičević, predsjednik Hrvatskog sindikata metalaca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Predsjednik Hrvatske udruge sindikata Ozren Matijašević upozorio je da će, u slučaju da ova tvornica propade, u Šibeniku biti više umirovljenika nego radnika.

- Tražimo od Vlade da hitno zaštiti TLM, kao stratešku tvrtku, ne samo za Šibenik nego i za cijelu Hrvatsku. Svaka čast što su pomogli Borovo, ali mi ovdje očekujemo da se slično rješenje nađe za TLM. Strateškom partneru, za kojeg znamo da ga ima, neka širom otvore vrata i neka ispitaju tko je što napravio, a što nije od obveza iz privatizacijskog ugovora za TLM - rekao je Matijašević.

Lokalne Političari ih podržavaju

Podršku radnicima dala je i gradska uprava. Dogradonačelnik Danijel Mileta je rekao da je gradska administracija potpuno na strani radnika i njihovih zahtjeva.

- Problem se ne može riješiti u ovoj zgradi, ali sam čvrsto uvjeren da će se ovakvom vašom akcijom stvari napokon početi rješavati i zato imate našu punu podršku - rekao je radnicima Mileta. 

I župan Goran Pauk je radnicima rekao da podržava njihovu borbu na pravo na rad i plaću. 

TLM iščekuje odluku o kreditu HBOR-a

TLM iščekuje odluku o kreditu HBOR-a u iznosu od 76 milijuna kuna koji je tvornici nužan kako bi se nastavila proizvodnja. Radnici i sindikati traže od države da pomogne tvrtku, ali i da se konačno utvrdi jesu li i u kojem djelu tvrtke iz peteročlanog Konzorcija ispoštovale obveze kupivši 2006. godine većinski paket dionica tvrtke za jednu kunu. 

Najavljuju i mogućnost da prosvjed nastave u Zagrebu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...
PREFERENCIJALNI GLASOVI

Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...

Preferencijalni glasovi su skinuli mandate Mostu, Domovinskom pokretu, PGS-u, ali otkrili i stranačke netrpeljivosti i pomrsili planove šefovima stranaka. Čačić i Glavašević ipak neće u Sabor