Obavijesti

News

Komentari 63

Obersnel opet gradonačelnik: 'Riječani ne žele promjene...'

Obersnel opet gradonačelnik: 'Riječani ne žele promjene...'
8

"Ostajem i dalje snažno politički motiviran, nastavljam se dalje boriti. Problem su politički apstinenti koji su ostali kod kuće, da su izašli vjerujem da bi bilo drugačije", rekao je Hrvoje Burić

VIDEO

21.17 U riječkom stožeru SDP-a otvara se šampanjac i reže slavljenička torta.

POGLEDAJTE VIDEO:

U riječkom stožeru SDP-a otvara se šampanjac i reže slavljenička torta Reporterka: Meri Tomljanović

Posted by 24sata Video on Sunday, June 4, 2017

"Drage drugarice i drugovi, kolegice i kolege, odradili smo ono što smo si zacrtali kao cilj, da dokažemo da je Rijeka moderan i otvoren grad. Hvala svima koji su dali povjerenje meni i našoj koaliciji. Hvala i mojim SDP-ovcima koji sa mnom trče podosta dugo, ali hvala i svim našim partnerima. U kampanji smo imali svih protiv sebe, ali kako kaže naša Armada, nama je najslađe kad smo sami protiv svih. Odradili smo posao onako kako samo mi to znamo. To se pokazalo kao uspješna formula. Nije bilo lako, ali uspjeli smo. Pred nama je puno posla i izazova", poručio je Obersnel koji je proglasio izbornu pobjedu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Program smo nazvali 'Rijeka za sve' jer on jest program za sve kategorije građana, u suštini tog programa je ideja jednog modernog i progresivnog svjetonazora. Često su me prozivali smo inzistiranja na svjetonazoru. Ne mislim pri tom samo na ustaše i partizane, iako je i to vrlo bitno, nego i na odnos prema onome što se uči u osnovnim školama, programima dječjih vrtića i širini socijalnog programa".

"Hvala još jednom, hvala svima na angažmanu. Hvala i medijima koji su nas pratili kroz ovo razdoblje".

20.38 Nakon 76,24 posto obrađenih glasačkih listića, Obersnel vodi s 55,42 posto glasova, a Burić osvaja 42,92 posto glasova.

"Ostajem i dalje snažno politički motiviran, nastavljam se dalje boriti. Problem su politički apstinenti koji su ostali kod kuće, da su izašli vjerujem da bi bilo drugačije", rekao je Hrvoje Burić.

"Mi ćemo biti najžešća opozicija u Gradskom vijeću, Obersnel nema većinu. Mogući su novi izbori u Rijeci", dodao je.

20.13 Prema rezultatima DIP-a Obersnel osvaja 57,28 posto glasova, a Burić 41,14 posto glasova.

19.00 Točno u 19 sati objavljeni su rezultati izbornik anketa za lokalne izbore u četiri najveća hrvatska grada. Iznenađenja nije bilo u Rijeci.

Prema prvim izlaznim anketama Nove TV u drugom krugu Vojko Obersnel osvaja 60,08 posto glasova, a Hrvoje Burić osvaja 39,92 posto glasova.

POGLEDAJTE VIDEO:

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel slavi pobjedu šestog mandata Više na http://bit.ly/2rTPReT Reporterka: Meri Tomljanović

Posted by 24sata Video on Sunday, June 4, 2017

Odmah po objavi rezultata izlaznih anketa, oglasili su se iz svojih stožera Obersnel i Burić.

"Koristim priliku da se zahvalim svim Riječanima i Riječankama koji su izašli na izbore, pogotovo onima koji su glasali za mene", rekao je Obersnel.

"Izlaznost je generalno u Hrvatskoj niska, dok se zakon ne promijeni, demokratsko pravo građana je da sami odluče hoće li izaći na izbore ili neće. Ja ovu izlaznost tumačim kao da Riječani baš i ne žele promjene", dodao je.

"HNS ima svoju stranačku politiku, koju ja nekad ne razumijem, pogotovo ovo na lokalnoj razini. To je njihov izbor i njihovo demomkratsko pravo. Kada govorimo o rezultatima u Rijeci, nisu se baš proslavili" rekao je Obersnel,

"Ne znam zašto bi svi željeli da nešto bude poražavajuće za SDP u Rijeci. On je išao sa svojim koalicijskim partnerima i naravno da im je morao i najviše ponuditi, to je suštima koalicije. Mi smo išli u koaliciju s jasno definiranim partnerima", kazao je Obersnel i još jednom zahvalio svim biračima.

POGLEDAJTE VIDEO:

Bernardić se javlja iz riječkog stožera DDP-a Reporterka: Meri Tomljanović

Posted by 24sata Video on Sunday, June 4, 2017

Njegov protukandidat Burić još ne priznaje poraz.

"Ne priznajem poraz, ovo je zaista mali uzorak. Rijeka je pri dnu kad je riječ o izlaznosti. Zahvaljujem svima koji su sudjelovali", kazao je Burić.

buric

Bernardić: Anka je bila žrtva lutanja HNS-a

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić osvanuo je u stožeru novog/starog gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela, osobno je čestitao vjerojatnom pobjedniku, ali obraćanje javnosti iskoristio je za oštre poruke HNS-u i njegovom šefu Vrdoljaku.

-Zahvaljujem svim koja si nam dali povjerenje. Čestitam na pobjedi Vrkiću i Obersnelu, nadamo se pobjedi Mrak-Taritaš. Ali moram spomenuti da je Anka, nažalost, bila žrtva lutanja HNS-a između ljevice i desnice... Ta stranka ima jasno određenje lijevog liberalnog centra, oni su naši partneri i vjerujem da neće tako lako ući u ralje HDZ-a. To bi bio presedan nezabilježen u hrvatskoj političkoj povijesti, jedan sumanuti potez - rekao je Bernardić koji tvrdi da je SDP spreman za nove parlamentarne izbore.

- Vjerujem da će u HNS-u biti dovoljno razuma da se špekulacije u medijima odbace i konačno stabilnost, povjerenje i budućnost naše zemlje pokušamo vratiti na sljedećim prijevremenim parlamentarnim izborima. SDP je spreman za iduće izbore u svakom trenutku - rekao je Bernardić.

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

Kerum 'poludio': Opara je nula, zlotvor, kokošar i je**vjetar...
'JA SAM POBJEDNIK'

Kerum 'poludio': Opara je nula, zlotvor, kokošar i je**vjetar...

LOKALNI IZBORI Kerum tvrdi da je pokraden: 'To nije viđeno ni u Zimbabveu, ni u Ugandi. Sram ih bilo, njihova predsjednika i sve njih. Ispričavam se gledateljstvu, ali njima nikako'

Čačić o Štromaru: "Napravio sam 32 škole, a on niti jednu"
NAKON POBJEDE NA IZBORIMA

Čačić o Štromaru: "Napravio sam 32 škole, a on niti jednu"

NIJE ZA NOVE IZBORE: Radimir Čačić razgovarao je s novinarom 24sata Borisom Rašetom i prokomentirao lokalne izbore, krizu u svojoj bivšoj stranci HNS-u kao i krizu Vlade
Metkovac i nesuđeni fratar je novi gradonačelnik Karlovca
DAMIR MANDIĆ

Metkovac i nesuđeni fratar je novi gradonačelnik Karlovca

Markantni ravnatelj karlovačke gimnazije Damir Mandić (HDZ) novi je karlovački gradonačelnik. Obiteljski čovjek, otac troje djece nekad je mislio da će svoj život posvetiti Bogu...