Obavijesti

News

Komentari 5

Prvi hrvatski Spider-man: Tata koji stvara junake iz stripova

Prvi hrvatski  Spider-man: Tata koji stvara junake iz stripova
4

Makaranin Miljenko Horvatić (45) prvi je Hrvat koji je dobio priliku napisati božićnu priču o Marvelovu junaku Spider-Manu. Kolege u Marvelu ga vole odmilja zvati Miki

VIDEO

Dobro došli u Marvel, riječi su koje je čuo Miljenko Horvatić prije gotovo pola godine kad je po njega u Makarsku došao Marvelov skaut. Miljenko ili, kako ga u Marvelu vole zvati, Miki počeo se baviti stripom početkom ‘90-ih radeći na animiranim filmovima, crtanim serijama i reklamnim filmovima. Svijet stripa napušta 1997., a 2009. mu se ipak vraća, ali kao strip scenarist.

- Crtač Mario Vrandečić i ja poslali smo strip Terminus na natječaj za elektronički strip koji je na stranici ZUDA objavila izdavačka kuća DC Comics i osvojili smo četvrto mjesto. Nakon toga počinje moja filmska priča - kroz smijeh govori Miljenko.

Marvelov skaut C. B. Cebulski vidio je Terminus i pozvao ga da napiše jednu priču za njih. Napisao ih je četiri. Da su zadovoljni pričama, pokazalo se kad je Cebulski došao u Makarsku na strip festival MaFest te mu zaželio dobrodošlicu u Marvel.

- Moram reći da sam se u tom trenutku osjećao kao da sam pijan. Sve mi je bilo u magli. To je golem uspjeh, pogotovo zato što Marvel nema naviku na ovaj način dolaziti do scenarista - objašnjava Miljenko (45).

Prije nekoliko mjeseci iz Marvela je dobio molbu da napiše božićnu priču i to za Spider-Mana. On je opet poslao četiri.

- Čovječe, Spider-Man! Moram priznati da me ulovio strah. To je Marvelov najpopularniji strip, koji ima mnogo obožavatelja. Bila je to velika odgovornost, ali mislim da sam uspio - rekao nam je Miljenko.

Priča mu je prihvaćena i zove se Spider-Man: Cold hearted Christmas, a možete je već sad skinuti s Marvelove stranice.

Osim što piše scenarije za stripove, Miljenko ima svoju firmu koja izrađuje društvene igre.

- Moj cijeli život je igra. Kad ne pišem priče o strip junacima, stvaram društvene igre. To sve jako veseli mog sina, koji se u vrtiću ponosno hvali kako mu tata radi Spider-Mana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21