News

Komentari 86

Prvi koncert bez mjera krajem lipnja? 'Trebat će samo ulaznica i covid potvrda, to je naš cilj'

Prvi koncert bez mjera krajem lipnja? 'Trebat će samo ulaznica i covid potvrda, to je naš cilj'

Pretpostavljam da ćemo mi do kraja tjedna imati neko nacionalno rješenje za to i onda ćemo moći razgovarati gdje i na koji način bi se organizirao taj koncert, rekao je za RTL Krunoslav Capak

Polako se počinju vraćati koncerti i manifestacije na otvorenom, ali još uvijek pod epidemiološkim mjerama. Unatoč još uvijek prisutnim ograničenjima organizatori su zadovoljni odazivom.

- Jučer smo radili analizu i vidjeli smo da u zadnjih mjesec dana broj prodanih ulaznica je trostruko, odnosno tri put veći u odnosu na isti period od prošle godine. To pokazuje jedan ozbiljan optimizam - rekao je Berislav Marszalek, vlasnik platforme za posredovanje u prodaji ulaznica za RTL.

Uskoro nas očekuje i početak održavanja koncerata bez epidemioloških mjera, ali uz potvrdu da su posjetitelji cijepljeni ili su preboljeli covid.

- Ono što je cilj je da se integriraju ulaznice, znači provjera tih ulaznica s provjerom tih zelenih propusnica. Tako da taj proces bude brz, jednostavan i na jednom mjestu. Ne želimo na ulazu dodatno usporavati taj proces dodatno - rekao je Marszalek.

Prijedlog za koncerte po starom normalnom event industrija je preko Ministarstva kulture poslala Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo. 

- Bilo je u skladu s razgovorima koje smo imali sa zajednicom nekih prijedloga koncerta na Jarunu, koncerta u Areni. Točno gdje će i kako će prvi koncert izgledati je sad teško reći. To prije svega ovisi o našim razgovorima s HZJZ u kojem ćemo trenutku biti spremni da se registriraju te COVID putovnice - rekao je državni tajnik u Ministarstvu kulture i medija Krešimir Partl.

Kako doznaje RTL ta odluka trebala bi biti donesena već ovoga tjedna.

- Stožer u ovom trenutku razmatra donošenje tih nacionalnih pravila za korištenje digitalne COVID potvrde i ja pretpostavljam da ćemo mi do kraja tjedna imati neko nacionalno rješenje za to i onda ćemo moći razgovarati gdje i na koji način bi se organizirao taj koncert. Ja se nadam da ćemo u petak znati nešto više o tome - rekao je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak.

Stožer će nove mjere objaviti 15.6. pa bi se tako prvi koncert bez mjera mogao održati do kraja ovog mjeseca.

Najčitaniji članci