News

Komentari 10

Prvo dijete u malom mjestu na Cresu nakon 64 godine: Aluna će odrastati kao šumska vila

Prvo dijete u malom mjestu na Cresu nakon 64 godine: Aluna će odrastati  kao šumska vila

Kad smo pričali o djetetu, rekli smo da bi htjeli odgajati ga ovdje, da bude okruženo prirodom, životinjama, ovčicama, kozama. To smo htjeli priuštiti Aluni, kažu roditelji male djevojčice

U mjestu Ivanju na otoku Cresu nalaze se dva kućanstva u području zaštićene šume Tramuntana. U jednom živi dvoje starosjedilaca, dok u drugom mlada obitelj s tek rođenom djevojčicom Alunom. Ona je ujedno i prvo dijete rođeno u Ivanju nakon čak 64 godine, javlja HRT

Elena Brožić, stanovnica Ivanja, rekla je da je za grad bila isključivo vezana zbog posla. Sve dok nije dobila kćer. 

- Kad smo pričali o djetetu, rekli smo da bi htjeli odgajati ga ovdje, da bude okruženo prirodom, životinjama, ovčicama, kozama. To smo htjeli priuštiti Aluni - kažu Elena i njezin suprug Tomislav. 

Tomislav radi u oporavilištu za bjeloglave supove, a Elena je učiteljica. I iako im do pedijatra u Rijeci treba četiri sata, a daleko su i vrtić, trgovina i škola, kažu da uživaju u cjelogodišnjem odmoru. 

- Sretni smo. Skupa smo. Imamo bebicu kojoj se možemo posvetiti, kako smo i htjeli. Živimo na mjestu gdje smo htjeli živjeti. U miru i tišini - kažu mladi roditelji. 

Najčitaniji članci