Obavijesti

News

Komentari 568

U dvorani smrti našli su tijela majki kako grle djecu. Kadirov: 'Pomogli smo uhititi teroriste!'

U dvorani smrti našli su tijela majki kako grle djecu. Kadirov: 'Pomogli smo uhititi teroriste!'
9

Naoružani napadači upali su u petak u koncertnu dvoranu u predgrađu Moskve i počeli ubijati. Odgovornost za napad preuzela je Islamska država

Pokretanje videa...

Pucnjava u Moskvi 01:00

Pokretanje videa...

Pucnjava u Moskvi 02:50
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
TUSK OSUDIO NAPAD

Poljski premijer Donald Tusk pridružio se brojnim svjetskim čelnicima u osudi masovne pucnjave u koncertnoj dvorani u Moskvi u kojoj je stradalo 133 ljudi, pozivajući na staloženost nakon strašnog napada.

"Poljska snažno osuđuje brutalni napad na dvoranu Crocus City Hall u Moskvi", napisao je Tusk na X-u u subotu navečer, izražavajući sućut.

"Nadamo se da ova užasna tragedija neće postati izlika za bilo koga da eskalira nasilje i agresiju."

Poljski ministar obrane Władysław Kosiniak-Kamysz rekao je da sve sigurnosne agencije u zemlji analiziraju i prate situaciju, najavljujući razmještanje vojske na istočnu granicu te zemlje.

Poljska je jedna od zemalja koja pruža najčvršću podršku Ukrajini od početka ruske invazije na susjednu zemlju u veljači 2022. godine.

BLINKEN OSUDIO NAPAD

Američki državni tajnik Antony Blinken osudio je u subotu "gnusni" čin i "terorizam u svim njegovim oblicima", dan nakon napada u Moskvi u kojem su poginule 133 osobe.

"Osuđujemo terorizam u svim njegovim oblicima i izražavamo solidarnost s ruskim narodom koji oplakuje ljudske gubitke nakon ovog groznog događaja", rekao je Blinken u izjavi koju je objavio State Department.

U pokolju u petak navečer u dvorani u blizini Moskve je ubijeno 133 ljudi, a deseci su ozlijeđeni. 

Radi se o najsmrtonosnijem napadu u Rusiji od opsade škole u Beslanu 2004.

NAPADAČI STRANI DRŽAVLJANI

Četiri osumnjičena napadača uhićena nakon smrtonosnog napada na koncertnu dvoranu u blizini Moskve su strani državljani, priopćilo je danas rusko ministarstvo unutarnjih poslova.

Rusija je danas priopćila da je uhitila sva četiri naoružana napadača osumnjičena za napad u kojemu su život izgubile 133 osobe, a predsjednik Vladimir Putin obećao je pronaći i kazniti one koji stoje iza napada.

Ranije je objavljeno da napadači posjeduju putovnice Tadžikistana, no ta zemlja zanijekala je da se radi o njezinim građanima.

Ministarstvo unutarnjih poslova Tadžikistana objavilo je da su tri osobe čije putovnice imaju napadači pronađene u zemlji gdje su i bile u vrijeme napada na dvoranu.

OGLASIO SE KADIROV

Čečenski vođa Ramzan Kadirov priopćio je da su pripadnici bataljuna Ahmat sudjelovali u uhićenju terorista koje se povezuje s napadom na koncertnu dvoranu u Moskvi u petak.

- Vojnici bataljuna Ahmata, stacionirani u Brjanskoj oblasti, gdje štite državne granice Rusije s Ukrajinom, zajedno s Centrom za posebne namjene FSB-a, sudjelovali su u uhićenjima četvorice terorista koji su pokušavali prijeći rusko-ukrajinsku granicu - napisao je Kadirov na svom Telegram kanalu.

- Čečenski borci stigli su oko tri sata ujutro na koordinate gdje se tragalo za teroristima i odmah su počeli pročešljavati područje, zajedno s FSB-om i borcima Lenjingradskog vojnog okruga ruskih oružanih snaga - dodao je Kadirov.

ZAŠTO ISIL NAPADA RUSIJU?

Najmanje 115 ljudi je poginulo u terorističkom napadu koji je bio sinoć u moskovskom predgrađu Krasnogorsk, neposredno prije rock koncerta. četiri naoružana napadača oko osam sati po lokalnom vremenu upala u objekt i počela pucati po posjetiteljima. Nakon toga su zapalili dvoranu zbog čega se urušio krov. Preko aplikacije Telegram odgovornost za ovaj krvavi napad preuzeo je ISIL. 

Zašto bi ISIL napao Rusiju? 

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

Komentari 568