Obavijesti

News

Komentari 27

Puhovski: Tomašević je gotovo siguran u ovom trenu, ali treba vidjeti što će biti na desnici

Puhovski: Tomašević je gotovo siguran u ovom trenu, ali treba vidjeti što će biti na desnici

Politički analitičar Žarko Puhovski naglasio je kako je Tomaševiću s desnice suparnik Škoro, jer ni jednom ne visi korupcija nad glavom

VIDEO

Politički analitičar Žarko Puhovski u Dnevniku N1 govorio je o predstojećim lokalnim izborima u Zagrebu.

Smatra da Miroslav Škoro ima neku šansu na izborima.

 - Njemu se prilika otvara uz uvjet da osnovna tema bude borba protiv korupcije, jer on može reći da nikada nije bio na vlasti i da nije korumpiran. On bi mogao biti protukandidat nekima s ljevice, prvenstveno Tomislavu Tomaševiću, koji nema korupciju nad glavom. U političkom životu je malo onih koji su čistih ruku - rekao je Puhovski i dodao: 

 - Situacija je bila takva da svi rade za Bandića, no sada svi rade za Tomaševića, a vidjet ćemo radi li on za sebe. On je gotovo siguran u ovom trenu, no sve se može promijeniti, a na desnici tko zna što će biti. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Izbori su za 71 dan, a pozicije se nakon smrti Bandića preslaguju
Izbori su za 71 dan, a pozicije se nakon smrti Bandića preslaguju

Komentirao je i scenarij u kojem bi u drugi krug ušla dva kandidata s ljevice ili s desnice. 

- Joško Klisović ima jako amatersku kampanju, trpi udare i ima stranku koja sama nije čista od korupcije. Mislim da će mu šanse padati, a desnica će se boriti za mjesto u finalu. No u drugom će se krugu postaviti pitanje jesu li to gradski ili nacionalni izbori – Zagreb je ušao u fokus priče, no on svakako nije jedini. I priča o potresu u Petrinji pala je u drugi plan - rekao je Puhovski.

Za HDZ-ovog Davora Filipovića ističe da je on vojnik stranke, poslan kao 'filler' kandidat. 

 - Poslali su ga da se kandidira, a prije je bio poslan da bude uz Milana Bandića. On u svakoj drugoj rečenici mora spomenuti Vladu i premijera, jer mu je to način političkog života - rekao je Puhovski i dodao: 

 - Nitko osim Tomaševića ne govori o alternativnoj ideji upravljanjem strukture gradom. Miroslav Škoro govori o besplatnim vrtićima i izgradnji stadiona u četiri godine… to bih svakako volio vidjeti.

Komentirao je i budućnost Bandićeve stranke koja je opstajala na temelju imidža Milana Bandića.

- Oni mogu ići samo s listom za skupštinu, bez kandidata za gradonačelnika, no njihovo glasačko tijelo je dosta veliko. To su živi ljudi koji su glasali na izborima, i imaju tri osnovne skupine: oni koji su došli u Zagreb i osjećaju se poluprihvaćenima – to je najveći dio glasača, drugi su oni koji su se pokazali kao korisnici njegovih mjera i treći su oni koji su smatrali da treba učiniti nešto nesvrstano, a njih je najmanje, koji misle da treba učiniti nešto između SDP-a i HDZ-a. Prvi će se raspršiti uglavnom ka desno, manje na lijevo, dio će i dalje glasati za Bandićevu stranku - rekao je. 

Naglasio je da bi izlaznost mogla biti mala.

- Strah me je da će izlazak biti i manji nego prošlog puta, a pitanje je i organizacije – Možemo ima najslabiju organizaciju. SDP je svoju upropastio, a HDZ-ova je bila jako stopljena s Bandićevom i bit će teško odlijepiti je tako da bi ona samostalno funkcionirala. Zato mi se čini kao mogućnost da na izbore izađe malo ljudi. Kandidati su dosadi, a većinom se motaju po centru grada, nisu došli ni do Markuševca, osim jednog od njih, a kamoli do Čučerja, a to su točke na kojima se nešto događa u gradu - smatra Puhovski. 

Izlaznost u drugom krugu ovisi o tome koji će kandidati proći u drugi krug. 

 - Ovisi o tome hoće li to biti izbor između ljevice i desnice. Ako u izboru budu Klisović i Tomašević, treba očekivati manju izlaznost, posebno jer Klisović oklijeva u napadima na Tomaševića, koji mu je najveća konkurencija - zaključio je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21