News

Komentari 56

Puknuo vrelovod, šest kvartova u Zagrebu ostalo je bez grijanja

Puknuo vrelovod, šest kvartova u Zagrebu ostalo je bez grijanja

Ukupno šest zagrebačkih kvartova ostalo je bez grijanja nakon što je jutros pukao vrelovod. Gredice, Srednjaci, Staglišće, Gajevo, Jarun i Vrbani bez toplinske će energije biti do sutra

Zbog sanacije puknuća magistralnog vrelovoda HEP-Toplinarstvo će danas, 28. siječnja 2020., od 18 sati do sutra, 29. siječnja 2020. u jutarnjim satima privremeno obustaviti isporuku toplinske energije krajnjim kupcima u naseljima Gredice, Srednjaci, Staglišće, Gajevo, Jarun i Vrbani, stoji u priopćenju HEP-a.

Radnici HEP-Toplinarstvo su organizirali provođenje radova na sanaciji puknuća magistralnog vrelovoda na način da će se glavnina radova provoditi tijekom noćnih sati kada se isporuka toplinske energije obavlja samo za potrebe pripreme potrošne tople vode.

Lokacija na kojoj se obavlja sanacija puknuća magistralnog vrelovoda je Horvaćanska cesta kod nebodera Braće Domany, a razlozi puknuća su starost dionice vrelovodne mreže te korozija cijevi uzrokovana izlijevanjem oborisnkih voda pomiješanih sa sredstvima kojima se zimi tretiraju kolnici.

HEP-Toplinarstvo moli krajnje kupce za strpljenje i razumijevanje do ponovne uspostave isporuke toplinske energije.
 

Najčitaniji članci