Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Puno te volim': Zlatan poslao svoj dres bolesnom Hajrudinu

Kako je i obećao u video poruci, Ibrahimović je malenom Hajrudinu poslao dres. Nisu se mogli upoznati zbog Zlatanovih obveza, ali i sve težeg Hajrudinovog stanja

Marko Perić/24sata
Foto: Marko Perić/24sata
137 komentara

Kako je i obećao u video poruci, nogometaš PSG-a i reprezentativac Švedske Zlatan Ibrahimović teško oboljelom dječaku Hajrudinu Kamenjašu iz Vareša kojem je posljednja želja bila da ga upozna poslao je dres s posvetom. 

Zbog nogometaševih obveza, ali i sve težeg Hajrudinovog zdravstvenog stanja, susret nažalost nije moguć. Dres je Hajrudinu na Sarajevski aerodrom donijela humanitarka Thea Rekić iz Njemačke. Thea ima humanitarnu udrugu za pomoć djeci, pomogla je liječenje velikog broja djece iz BiH u Njemačkoj, i pokrenula akciju spajanja Zlatana i Hajrudina. 

- Dragi Hajrudine, puno te voli Zlatan. MIslim na tebe od sveg srca - stoji u posveti uz autogram na dresu Paris Saint Germaina s brojem 10. Zlatan je Hajrudinu poslao dres u dvije veličine, veliki originalni, i mali da može obući. Nažalost, nakon cjelodnevnog boravka u bolnici i iščekivanja dresa na aerodromu dječak je bio preumoran da bi odmah probao dres, briznuo je u plač i roditelje tražio da ga vode kući. 

- Sada se sve više umara, potrebno mu je sve više sna, a na nama je da se potrudimo da ovo vrijeme provede s osmijehom -  kazala je Thea na aerodromu, odakle se odmah zaputila Hajrudinovoj kući u Vareš nedaleko od Sarajeva. Hajrudina je upoznala na liječenju u Njemačkoj gdje su skupa provodili dosta vremena, i želja joj je da s njim bude što više tako da ne zna kada će nazad u Njemačku. 

>>> Ibra: Hajrudin oprosti što ne mogu doći, mislim na tebe...

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message