Obavijesti

News

Komentari 310

Pupovac: Ne trebamo Čarugu reformatora. Dobivam poruke najcrnjih fašista koji su s njim

Pupovac: Ne trebamo Čarugu reformatora. Dobivam poruke najcrnjih fašista koji su s njim

Čovjeka poštujem i pomogao sam mu da postane predsjednik, a nakon toga doživljavam ponižavanja i poruke od najcrnjih fašista u Hrvatskoj koji bi me likvidirali, a koji su sad s njim, rekao je Milorad Pupovac

VIDEO

Predsjednik polazi od pretpostavke da je svatko tko slobodno glasa i glasa protiv njegovog stava lopov, ali ja znam zašto sam to napravio, i da je imao strpljenja da razgovara sa svim akterima u procesu, možda je moglo biti kako je on predložio, ali njemu je bilo do kavge, a ne do rješenja. Treba se vratiti razgovoru. Ne želi samo on reformu ravosuđa, svi znamo u kojem je stanju i čije je naslijeđe, kojih politika i ljudi, rekao je Milorad Pupovac u emisiji U mreži Prvog HRT-a.

Dodaje da je dosta sramoćenja te da je pokazao najvažnije poruke koje mu je slao Milanović i da nije imao o čemu obmanuti javnost. 

Pupovac kaže da mu Zoran Milanović više ne šalje poruke na mobitel, ali da ih šalje preko medija. 

'Milorade, kad ćeš prokazati korupciju vlasti u kojoj sjediš?'
'Milorade, kad ćeš prokazati korupciju vlasti u kojoj sjediš?'

SDP-ov Mišel Jakšić rekao je da je tu u pitanju Milanovićev poznati stil i slaže se da treba mijenjati pravosuđe jer smo 'dotakli dno dna i dublje ne možemo'.

- Ustavni sud je donio odluku, predsjednik je pozvao na raspisivanje javnog poziva i imat ćemo raspravu o izboru predsjednika Vrhovnog suda. Bit problema je da je pravosuđe u teškoj situaciji i treba ga vratiti na pravi put, da se vrati povjerenje građana u pravosuđe - kaže Jakšić koji misli i da je ovo prilika da se HDZ riješi 'kadrova koji su iz prijašnjih vremena kontaminirani.'

HDZ-ov Damir Habijan poručio je da su Milanovićeve izjave neprihvatljive, a da su protureakcije iz HDZ-a u granicama normale.

Pupovac kaže da  mu ne treba isprika predsjednika, već traži samo odgovornost. 

- Ovo je vrsta vulgarnosti, trumpizma u hrvatskoj politici, to je razarajući jezik. Između lopovluka i toga, ja kažem - ne. Niti lopovluk niti vulgarizam. Predsjednik mora biti čuvar institucija, čak i onda kada se s time ne slaže. Trebamo sistemski pristup, ne trebamo Čarugu reformatora, trebamo čovjeka s idejom, a ne s grubim riječima. Agresivnost nije stil. Čovjeka poštujem i pomogao sam mu da postane predsjednik, a nakon toga doživljavam ponižavanja i poruke od najcrnjih fašista u Hrvatskoj koji bi me likvidirali, a koji su sad s njim - poručuje.

'Plenković se prepao. Loše je. Nema dovoljno žetona. Milorad i Zekanović nisu dostatni...'
'Plenković se prepao. Loše je. Nema dovoljno žetona. Milorad i Zekanović nisu dostatni...'

- Treba ohrabriti najbolje ljude da se jave na javni poziv. Komunikacija Milanovića sigurno je nanijela štetu profesorici Zlati Đurđević, koja je čestita žena. Javni poziv je kompromitiran za visoke pravosudne institucije i moramo taj institut obnoviti. Želimo imati mogućnost izbora i da se ljudi prestanu sklanjati, i zato svi trebaju poslati poruku da se jave najbolji, pa neće biti problem u izboru, kaže Pupovac.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 310
VIDEO

Dvoje mrtvih kod Varaždina! Quadom su sletjeli u Bednju, policija objavila detalje nesreće
POGINULA DVA MUŠKARCA

Dvoje mrtvih kod Varaždina! Quadom su sletjeli u Bednju, policija objavila detalje nesreće

Dvojica muškaraca starosti 33  i 39 godina vozili su se quadom i u jednom trenutku s ceste su sletjeli u rijeku Bednju. Obojica su smrtno stradala.

VIDEO Pogledajte najskuplji traktor na sajmu u Gudovcu! Ova mrcina košta 350.000  €
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte najskuplji traktor na sajmu u Gudovcu! Ova mrcina košta 350.000 €

Najatraktivniji i najskuplji traktor izložen na sajmu je Fendt 942 Vario. Proljetni sajam u svom 25. izdanju prvi je put produljen na četiri dana. Jedna od atrakcija sajma su i Izidora i Izidor, zaštitnici ratara
VIDEO Zagrepčanka Ivana opet je hit u Gudovcu: Muški me se boje, a dolazimo i na sahrane!
POZIRA UZ MRCINE

VIDEO Zagrepčanka Ivana opet je hit u Gudovcu: Muški me se boje, a dolazimo i na sahrane!

GUDOVEC Ivana radi u tvrtki za organizaciju evenata. Kako nam je rekla lani, organiziraju sve, od vjenčanja do sprovoda, a otkrila je i kako je se muškarci boje. Ove godine pozirala je uz najskuplji traktor na sajmu - Fendt 942 Vario od 350.000 eura i kombajn Massey Ferguson 7345 S PL, kombajn prvi put izložen u Hrvatskoj koji vrijedi 240.000 eura