Obavijesti

News

Komentari 58

'Pupovac se bez veze ljuti zbog spaljivanja lutke, to su poklade'

'Pupovac se bez veze ljuti zbog spaljivanja lutke, to su poklade'
1

Ministar Kuščević je izjaviio da se Vlada ne boji da će doći do raskida koalicije i ocijenio da su zaštite nacionalnih manjina i novinarskih sloboda i nepostojanja cenzure na 'europskoj razini'

VIDEO

Ministar uprave Lovro Kuščević izjavio je u srijedu da se Vlada ne boji scenarija raskida koalicije sa SDSS-om jer nema nikakvog ozbiljnijeg razloga da bi se ta dobro funkcionirajuća koalicija raskinula, te smatra da predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac nema razloga za ljutnju zbog spaljivanja njegove lutke na karnevalu u Kaštel Sućurcu jer se radilo samo o pokladnom vremenu.

Predsjednik SDSS-a nakon spaljivanja njegove lutke na karnevalu u Kaštel Sućurcu rekao je za N1 da je 'stao na crtu preko koje neće prijeći', nakon čega su počele medijske spekulacije o mogućem raskidu koalicije.

- Svatko ima pravo razmišljati kako želi, ja ne vidim problema. Smatram da nema razloga za ljutnju s njegove strane. Mislim da je Hrvatska društvo u kojem je zaštita nacionalnih manjina na visokoj razini. Što se tiče novinarskih sloboda i nepostojanje cenzure mislim da smo na još većoj razini. Mislim da nema nikakvog ozbiljnijeg razloga da bi se ova dobro funkcionirajuća koalicija raskinula - kazao je Kuščević novinarima uoči sjednice užeg kabineta.

Poručio je da se Vlada ne boji nikakvog scenarija, te drži da će dobro odraditi posao, ne samo do kraja ovog, već i idućeg mandata.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kuščević ne smatra važnim ni to što su na karnevalu u Kaštelima osim Pupovčeve spalili i lutku s likom premijera Andreja Plenkovića. 

- Mislim da su to maškare, karneval, pokladno vrijeme i tome ne pridajem nikakvu pažnju osim maskenbalske pažnje - dodao je.

Nisam shvatio da novinari imaju imunitet od progona

Na upit o slučaju novinarke Net.hr-a Đurđice Klancir, kojoj su na zahtjev sisačke policije u redakciju došla dva policajca i legitimirala je jer je to zbog pokretanja tužbe zatražio odvjetnik HDZ-ova političara Ive Žinića, Kuščević je prokomentirao da policija radi svoj posao.

- Policija radi svoj posao, novine rade svoj. Držim da je razina medijskih sloboda u Hrvatskoj na zavidnoj europskoj razini - kazao je Kuščević.

Upitan kad je zadnji put policija legitimirala nekog novinara, Kuščević je poručio da ne prati rad policije, a još manje rad novinara.

- Nisam shvatio da novinari imaju imunitet od nekakvog progona ili postupanja policije. Držim da su novinari hrvatski građani kao i svi drugi i da moraju surađivati sa svim tijelima javne vlasti, pa tako i s policijom - kaže Kuščević.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

Manolićeva kći za 24sata: Triput me stisnuo za ruku. Tako smo se pozdravili. Samo je zaspao...
UMRO JE JOŽA MANOLIĆ

Manolićeva kći za 24sata: Triput me stisnuo za ruku. Tako smo se pozdravili. Samo je zaspao...

Pokazao mi je rukom da priđem krevetu, primio me za ruku i tri puta stisnuo. Tako smo se pozdravili, rekla je za 24sata Manolićeva kći Zrnka

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Planirao je atentat na Pavelića, preživio je ratove i pandemije
UMRO JE JOŽA MANOLIĆ

Planirao je atentat na Pavelića, preživio je ratove i pandemije

Kad se on rodio, u svijetu su se pojavili prvi radio aparati. Bilo je to vrijeme nijemog filma, Tesla je imao tad samo 66 godina, a internet, televizija i slične stvari postojale su samo u njegovoj glavi...