Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
449 komentara

Pusić je zbog Šešelja pozvala veleposlanika na konzultacije

U reakciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova izjave srpskog ministra za rad Aleksandra Vulina nazvali su "uvredljivim, nedopustivima i krajnje neodgovornima''

Patrik Macek/Pixsell
Foto: Patrik Macek/Pixsell
449 komentara

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova reagiralo je na provokaciju ratnog zločinca Vojislava Šešelja koji je u srijedu u Beogradu zapalio hrvatsku zastavu.

Reakciju MVEP-a donosimo u cijelosti.

''Reakcija Ministarstva vanjskih i europskih poslova na posljednje događaje u Srbiji

Optuženi ratni zločinac Šešelj, govorom mržnje, ratnom retorikom i simbolikom, pokušava utjecati na regiju, a posebno na odnose između Srbije i Hrvatske, paleći hrvatsku zastavu pred državnom institucijom Republike Srbije. Više javno tužilaštvo, prema navodima srbijanskih medija, reagiralo je pokretanjem kaznenog postupka što smatramo korakom u pravcu smirivanja nastale situacije.

U takvim okolnostima i zadaća svih političara jest smirivati situaciju i djelovati racionalno i odgovorno . Europske vrijednosti podrazumijevaju dobrosusjedske odnose i korektno ponašanje u regiji, što je jedan od preduvjeta uspjeha Srbije u pregovorima za članstvo u Europskoj uniji.

U tom kontekstu, današnje izjave visokog političkog dužnosnika Aleksandra Vulina smatramo uvredljivim, nedopustivim i krajnje neodgovornim .

Zbog ovih incidenata, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova uputilo je oštar prosvjed otpravnici poslova veleposlanstva Republike Srbije u Republici Hrvatskoj Bosi Prodanović, a hrvatski veleposlanik u Republici Srbiji Gordan Markotić bit će pozvan na konzultacije u Zagreb. ''

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message