Obavijesti

News

Komentari 81

Pusić: Najvažnije je da se sad okrenemo traženju nestalih

Pusić: Najvažnije je da se sad okrenemo traženju nestalih
1

Potpredsjednica Vlade kazala je da se nada da će Hrvatska u suradnji sa Srbijom krenuti u potragu za nestalima. Dodala je da ova odluka ne znači da rata nije bilo

VIDEO

Hrvatska ne bi išla na Sud da nije smatrala da tužba ima utemeljenje. Želim podsjetiti sve da se u slučaju genocida radi o vrlo specifičnom utvrđivanju onoga što čini genocid. Ovakva presuda ne znači da nije bilo rata i da nije bilo zločina i ubijanja. Sud je vrlo detaljno razmotrio i u čitanju presude konstatirao cijeli niz takvih činjenica no istovremeno je konstatirao da te činjenice ne čine korpus mjera koje čine genocid, kazala je potpredsjednica Vlade Vesna Pusić. 

Dodala je da je u čitanju presude još jednom ponovljeno da je Hrvatska bila pod agresijom i da su se svi zločini događali na njenom teritoriju. 

- Smatram da je važno podsjetiti da je i sam Sud u izricanju presude konstatirao da je jedna od glavnih zadaća vezano za rat utvrđivanje sudbine nestalih. Kao što znate, to je i bio hrvatski zahtjev za eventualni drugačiji tijek što se tužbi tiče, no tu nije bilo volje da se konstatira i otvore podaci o nestalima. No nadam se da će kolege u Srbiji sada i u skladu s uputama Suda, prionuti na tu zadaću koja ima najdramatičniju ljudsku dimenziju, kazala je Pusić. 

- Dužnost je svih nas gledati u vrijeme koje je pred nama i osigurati da se bilo što slično isključi kao mogućnost u vremenu koje je prema nama i za generacije koje su u međuvremenu došle  i koje tek dolaze, zaključila je Pusić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 81
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra
Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature