Obavijesti

News

Komentari 132

Putin i Zaharova prijete Europi, kod Donjecka stradaju civili; Ukrajina: Treba nam još oružja!

Putin i Zaharova prijete Europi, kod Donjecka stradaju civili; Ukrajina: Treba nam još oružja!

Ruska invazija u Ukrajini ušla je u 137. dan... Tijekom petka Putin je opet prijetio Zapadu i upozoravao ih na nadolazeću katastrofu, Lavrovu se nije baš svidjelo stajalište kolega na G20 samitu, Zelenski je tražio još oružja

Najvažniji događaji

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
19.22

UK: Prva kohorta ukrajinskih vojnika započela nove vježbe

Program će novacima dobrovoljcima pružiti potrebne vještine za borbu na prvoj crti bojišnice, kazalo je Ministarstvo.

Ministar obrane Ben Wallace kazao je da je to "iduća faza" podrške Ujedinjenog kraljevstva ukrajinskim oružanim snagama.

Oko 1050 vojnika bit će raspoređeno po lokacijama na kojima će se program odvijati u Ujedinjenom Kraljevstvu, više od tisuće kilometara udaljenima od bojišnica Donbasa u istočnoj Ukrajini.

Programom koji vodi UK nastoji se usavršiti do deset tisuća Ukrajinaca u 120 dana, no taj broj može biti i veći, kazao je ministar obrane.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

15.09

Jandroković: Rat u Ukrajini izazvao je tektonske promjene u globalnoj ekonomiji

24sata

Rat u Ukrajini izazvao je tektonske promjene u globalnoj ekonomiji, s masivnim negativnim učinkom na svjetsko gospodarstvo, a posebice, zbog sankcija Rusiji, na europsko gospodarstvo, rekao je u petak predsjednik hrvatskog sabora Gordan Jandroković na tradicionalom Dubrovnik Forumu.

Više pročitajte OVDJE.

14.33

Kuleba: Ukrajina se bori i za Europu, trebamo više oružja

24sata

Ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleba u petak je sudionicima Dubrovnik foruma rekao da se Ukrajina, na udaru "brutalne ruske agresije", ne bori samo sa sebe već i za cijelu Europu te je pozvao partnere da pojačaju i ubrzaju isporuke oružja.

Više pročitajte OVDJE.

11.45

Blinken: SAD i Kina održali konstruktivne razgovore

24sata

Sjedinjene Američke Države i Kina održale su "konstruktivne" razgovore u subotu, rekao je šef američke diplomacije nakon neuobičajeno dugog sastanka čija je svrha bila da se spriječi da bilateralne napetosti izmaknu kontroli.

Američki državni tajnik Antony Blinken i kineski ministar vanjskih poslova Wang Yi održali su na indonezijskom otoku Baliju prve razgovore od listopada. Dvije sile intenzivirale su kontakte u trenutku kad je zapad fokusiran na rusku invaziju na Ukrajinu.

Više pročitajte OVDJE.

10.56

Ruska verzija McDonaldsa već ostala bez krumpirića

Pojedini restorani novootvorenog lanca brze hrane "Ukusno i točka", koji je u Rusiji zamijenio McDonald's, već su ostali bez krumpira pa će prestati posluživati ​​krumpiriće do jeseni, javljaju ruski mediji, a prenosi BBC.

Više pročitajte OVDJE.

Komentari 132