Obavijesti

News

Komentari 148

I dalje traje krvava bitka kod Soledara: 'Ne možemo spasiti 559 civila uključujući i djecu...'

I dalje traje krvava bitka kod Soledara: 'Ne možemo spasiti 559 civila uključujući i djecu...'

Ušli smo u 323. dan ruske invazije na Ukrajinu. Prema brojkama Kijeva, Rusi su izgubili više od 110.000 vojnika, ali Putin ne razmišlja o završetku rata. Najteže bitke vode se za Bahmut i Soledar...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
23.05

Pentagon: Nema straha od ofenzive iz Bjelorusije

22.17

Američki dužnosnik pozvao Srbiju da uvede sankcije Rusiji

Visoki američki dužnosnik pozvao je u četvrtak Srbiju da, ako želi "napredovati" uvede sankcije Rusiji zbog napada u Ukrajnu.

"Poštivamo stajališta vođa u Beogradu, ali iz praktičnih razloga vjerujemo da Srbija, dok god se bude držala dalje od sankcija, ne može napredovati", rekao je novinarima savjetnik američkog državnog tajnika Derek Chollet nakon razgovora s najvišim srbijanskim dužnosnicima u Beogradu.

Ocijenivši značajnim to što je Srbija u UN-u glasala protiv ruske invazije, pozvao je Beograd da "još više stane uz Ukrajinu kojoj je potrebna značajnija podrška", ali i da treba "kazniti ponašanje Rusije".

Chollet je također rekao da je kompromis Srbije i Kosova moguće postići 2023. i da taj put vodi kroz dijalog pod okriljem EU-a.

21.30

Ukrajina: Rusi su jučer granatiralu Soledaru 91 puta 
 

20.25

Putin izgubio živce na sastanku pa rekao zamjeniku premijera: Zašto se ovdje sada praviš lud?

Video sastanak članova ruske vlade potpuno je izbacio iz takta ruskog predsjednika Vladimira Putina. On se verbalno sukobio sa  zamjenikom premijera Denisom Manturovim.

Kremlj je objavio video snimku sastanka na kojoj je Putin javno ponizio Manturova pred ostalima. Do svađe je došlo nakon što je Manturov ispravio Putinovu tvrdnju da neke tvrtke nisu osigurale ugovore za izgradnju novih aviona ove godine.

19.13

Ukrajina: Zelenski obećao "svu nužnu pomoć" za obranu Soledara i Bahmuta

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski obećao je u četvrtak "svu nužnu pomoć" vojnicima koji pružaju otpor ruskim napadima u Soledaru i u Bahmutu, dvama gradovima na istoku zemlje koje Rusija po svaku cijenu želi zauzeti kako bi promijenila tijek rata.

"Želim istaknuti da će postrojbe koje brane ove gradove biti opskrbljene streljivom i svim što je potrebno, i to brzo i neprestano", objavio je Zelenski na Facebooku nakon sastanka s glavnim stožerom.

Situacija u Soledaru je već nekoliko dana "teška" za ukrajinsku vojsku i "danas su se nastavile žestoke i silovite borbe", rekla je ranije zamjenica ministra obrane Hana Maljar.

Komentari 148