Obavijesti

News

Komentari 3

Putin poslao čestitku Trumpu: Moskva je spremna na dijalog

Putin poslao čestitku Trumpu: Moskva je spremna na dijalog
1

Osim Trumpa, Putin je čestitke poslao i na adrese drugih državnika. Bašaru al-Asadu je obećao da će Rusija nastaviti pomagati sirijskoj vladi i ljudima "u borbi protiv terorizma, obrani državnog suvereniteta i teritorijalne cjelovitosti."

VIDEO

Ruski predsjednik Vladimir Putin je u novogodišnjoj čestitki upućenoj američkom predsjedniku Donaldu Trumpu poručio da je Moskva spremna na dijalog o "širokom rasponu tema", objavio je Kremlj u nedjelju.  

Trump je krajem studenoga iznenada otkazao dogovoreni susret s Putinom na marginama summita G20 u Argentini, navodeći kao razlog napetosti zbog ruske vatre na ukrajinske mornaričke brodove i njihove zaplijene.

"Vladimir Putin naglasio je da su odnosi Rusije i SAD-a najvažniji faktor osiguravanja strateške stabilnosti i međunarodne sigurnosti", navodi se u izjavi Kremlja.

"Putin je potvrdio da je Rusija otvorena za dijalog sa SAD-om o brojnim pitanjima na dnevnom redu", dodaje se.

U odvojenoj čestitki sirijskom predsjedniku Bašaru al-Asadu, Putin je obećao da će Rusija nastaviti pomagati sirijskoj vladi i ljudima "u borbi protiv terorizma, obrani državnog suvereniteta i teritorijalne cjelovitosti."

Putin je poslao novogodišnje čestitke i drugim svjetskim vođama, pa tako i britanskoj premijerki Theresi May, japanskom premijeru Shinzu Abeu te kineskom predsjedniku Xi Jinpingu.

Putin je poželio "dobrobit i blagostanje Britancima", navode iz Kremlja.

Iz ruskog veleposlanstva u Londonu rekli su u petak da su Moskva i London dogovorile povratak dijela osoblja veleposlanstava nakon što su ranije ove godine međusobno protjerali desetke diplomata. 

Velika Britanija je protjerala 23 ruska diplomata nakon napada na bivšeg dvostrukog špijuna Sergeja Skripala i njegovu kćer nervnim otrovom u Salisburyiju u ožujku, za što je London optuživao Kremlj. 

Rusija je negirala svaku povezanost s trovanjem i uzvratila slanjem kući jednakog broja britanskih diplomata. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca