LIVE Zapad oštro osudio Putnovu aneksiju regija; Ukrajina: 'Ne mislimo stati s oslobađanjem' | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 320

Zapad oštro osudio Putnovu aneksiju regija; Ukrajina: 'Ne mislimo stati s oslobađanjem'

Zapad oštro osudio Putnovu aneksiju regija; Ukrajina: 'Ne mislimo stati s oslobađanjem'

Putin predlaže da se isprave ''greške u mobilizaciji'', Erdogan ga poziva na novu rundu pregovora s Ukrajinom. Za danas je najavljeno anektiranje četiri ukrajinske regije nad kojima Rusija nema potpunu kontrolu...

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
22.31

Blinken: Nisu uočeni ruski potezi koji bi sugerirali razmišljanje o nuklearnom oružju

SAD još nisu uočile da je Rusija poduzela bilo kakav potez koji bi upućivao na to da razmišlja o uporabi nuklearnog oružja, rekao je u petak američki državni tajnik Antony Blinken, unatoč izjavama ruskog predsjednika Vladimira Putina o njihovoj mogućoj upotrebi.

"Vrlo pažljivo gledamo da vidimo čini li Rusija zapravo nešto što sugerira da razmišlja o uporabi nuklearnog oružja. Do danas nismo vidjeli da poduzimaju takve radnje", rekao je Blinken na tiskovnoj konferenciji u Washingtonu sa svojim kanadskim kolegom.

Putinove "olake riječi o nuklearnom oružju vrhunac su neodgovornosti i to je nešto što shvaćamo vrlo ozbiljno", rekao je Blinken.

Ruski je predsjednik u petak proglasio rusku aneksiju dijela Ukrajine, najveću aneksiju u Europi nakon Drugog svjetskog rata. Putin je također obećao da će nastaviti s onim što naziva "specijalnom vojnom operacijom" u Ukrajini. Rusija je započela invaziju u veljači.

22.06

Pitanje aneksije: Rusija stavila veto na novu rezoluciju Vijeća sigurnosti, Kina je suzdržana

Rusija je u petak upotrijebila veto kako bi spriječila usvajanje rezolucije Vijeća sigurnosti kojom se osuđuje aneksija četiriju ukrajinskih regija, dok su Kina i još tri države članice bile suzdržane.

Tekst koji su pripremile Sjedinjene Države i Albanija dobio je 10 glasova za, a četiri zemlje su bile suzdržane - Kina, Indija, Brazil i Gabon.

Rusija je bila jedina koja je glasala protiv rezolucije.

Američka veleposlanica pri UN-u Linda Thomas-Greenfield predstavila je rezoluciju koja poziva zemlje članice da ne priznaju nikakav promijenjeni status u Ukrajini i traži od Rusije da povuče svoje trupe.

Washington je signalizirao da će tekst nakon Vijeća sigurnosti biti predstavljen i Općoj skupštini gdje niti jedna od 193 države članice nema pravo veta.

Rusija je u petak anektirala četiri ukrajinske regije što je potez koji su osudile zapadne zemlje.

22.00

FOTO Razdragana masa ljudi na Crvenom trgu slavila Putina i aneksiju ukrajinskih teritorija
 

POGLEDAJTE GALERIJU

21.42

Litva će kupiti kamikaza dronove za Ukrajinu

21.23

SAD je uveo nove sankcije Rusiji

Komentari 320