News

Komentari 114

Putin uopće nije bio na uskrsnoj misi? Šire se snimke koje tvrde da je sve to namontirano

Putin uopće nije bio na uskrsnoj misi? Šire se snimke koje tvrde da je sve to namontirano

Korisnici društvenih mreža, kažu kako su snimke snimljene ranije u praznoj katedrali i namontirane u kadrove uskrsne mise na ruskoj televiziji. No nije jasno kada su snimke nastale niti jesu li autentične

Na društvenim mrežama proširile su snimke koje navodno dokazuju kako ruski predsjednik Vladimir Putin uopće nije prisustvovao na velikoj misi za Uskrs u moskovskoj katedrali. Naime, ruski mediji su objavili snimke Putina na uskrsnoj misi na kojima se vidi da je Putin stajao sastrane i držao upaljenu crvenu svijeću tijekom ponoćne mise u katedrali Krista Spasitelja. . 

Međutim, na društvenim mrežama se pojavila snimka na kojoj se vide Putin i njegovi tjelohranitelji kako stoje u praznoj moskovskoj katedrali, a korisnici Twittera tvrde da je to dokaz da je sve unaprijed snimljeno u katedrali te da su se ti kadrovi na kojima je Putin namontirali u kadrove uskrsne mise. No na snimci koja se širi društvenim mrežama, u desnom donjem kutu može se vidjeti kako u katedrali ipak stoje ljudi. 

Na drugoj spornoj snimci prikazan je kadar Putina kako stoji ispred freske u katedrali, drži svijeću i grize usnu, a pored njega se vidi kruna na freski. Potom slijedi kadar svećenika iz kojih se vidi ponovno kruna na fresnki, no ne i Putin. Naposlijetku kadar se vraća na Putina koji stoji pored - krune. Komentatori na društvenim mrežama dodaju i da je na spornim snimkama i fotografijama boja Putinove kravete različita jer je na snimkama crna, a na fotografijama i kadrovima na kojima je sam crvena. Uz Putina na obje snimke stoji i gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin.

Isto tako, na društvenim mrežama piše se i da Putin previše strahuje od izlaska u javnost otkad je započeo invaziju na Ukrajinu, no još uvijek nije jasno kada su snimke nastale niti jesu li autentične, posebno ona za koju se tvrdi da prikazuje Putina samog u katedrali.