Obavijesti

News

Komentari 53

Putinov anđeo čuvar: Uvijek je tu, ali nitko ga ne primjećuje...

Putinov anđeo čuvar: Uvijek je tu, ali nitko ga ne primjećuje...
4

General Viktor Zolotov (67) već je 14 godina na čelu Federalne službe sigurnosti Vladimira Putina. Izuzetno je odan svom šefu Putinu, njegova je osoba iz sjene

VIDEO

Putinov tjelohranitelj general Viktor Zolotov (67) predstavlja definiciju dobrog tjelohranitelja. On je uvijek prisutan, ali ga nitko ne primjećuje!

Već 14 godina on obavlja jedan od najtežih poslova na svijetu. Nalazi se na čelu Federalne službe sigurnosti ruskog lidera Vladimira Putina. Usprkos svom impozantnom stasu,on uspješno ostaje "siv" i neuočljiv, čovjek kojeg bi rijetko koji Rus prepoznao na ulici iako se na većini događaja pojavljuje pored Putina. Za usporedbu, generala Aleksandra Koržakova koji je bio tjelohranitelj predsjednika Borisa Jeljcina svi su znali, bio je poznat gotovo kao i svoj šef.

Screenshot

Zolotov je izuzetno odan predsjedniku, a upoznali su se još devedesetih godina prošlog stoljeća. On je tada bio tjelohranitelj tadašnjeg gradonačelnika St.Petersburga, Anatolija Sobčaka. Putin je u tom trenutku zamjenik gradonačelnika, ali van službe, Zolotov je vrlo brzo postao njegov boks i džudo-sparing partner, a uskoro i njegov tjelohranitelj. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U Rusiji se smatra da takva vrsta odanosti ne može da se istrenira ili kupi već je posljedica poznanstva, poštovanja i ljubavi.

Koliko mu Putin vjeruje najbolje govori to što ga je imenovao za zamjenika zapovjednika trupa ministarstva unutarnjih poslova - paralelnim vojnim jedinicama od oko 170 tisuća ljudi. Na taj način Zolotov je malo i izašao pred reflektore.

Screenshot

O Viktoru Zolotovu ne zna se puno osim da je rođen u Lenjingradu, danas Sankt-Petersburgu, kao sin radnika. Svoj radni vijek počeo je kao radnik u čeličani.

Ruski predsjednik Vladimir Putin smatra se jednim od najzaštićenijih ljudi na svijetu, a u kakvoj tajnosti rade oni koji se brinu o njegovom životu najbolje govori činjenica da je nemoguće pronaći njihov točan broj, niti plan dnevnog kretanja šefa Kremlja. 

Inače, izgled njegovog osobnog osiguranja je strogo propisan. Zaposleni u njegovoj službi moraju biti 20 centimetara viši od njega, ali istovremeno ne smiju biti upadljivi.

Profimedia
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1