Obavijesti

News

Komentari 54

Eksplozija u zraku? 'Putnici su 'isisani' van kroz rupu na repu'

Eksplozija u zraku? 'Putnici su 'isisani' van kroz rupu na repu'
8

Još se ne zna uzrok pada ruskog aviona pri čemu je poginulo 224 ljudi. Neki tvrde da je riječ o bombi, a na mjestu pada našli su nešto što ne pripada zrakoplovu

VIDEO

Čelnici ruske zrakoplovne kompanije 'Metrojet' kazali su da je njihov zrakoplov zateturao prema gore i dolje prije nego se stropoštao na tlo s visine od 9000 metara . Tvrde i da je eksploziju zrakoplova uzrokovao 'vanjski udar' , javlja Daily Mail . Neki putnici doslovce su 'isisani' van kroz rupu na repu aviona prije nego je rep eksplodirao svega 23 minute nakon što je poletio iz egipatskog odmorišta u Sharm el-Sheikhu.

Navode kako se avion dva puta iznenada popeo za gotovo 900 metara prije naglog pada visine i nestanka s radara te pada na poluotoku Sinaj.  U padu je poginulo svih 224 putnika i članova posade.

Satelit otkrio toplinski potpis: Ipak raketa?

Ove vijesti objavljene su nedugo nakon što su američki dužnosnici objavili kako je njihov infracrveni satelit detektirao toplinski potpis na ruti zrakoplova nekoliko sekundi prije nego se srušio, što bi sugeriralo da je ipak došlo do eksplozije u zraku.

Umrli jezivom smrću: Organi su im rastrgani

Ruski mediji su objavili prve rezultate forenzičkih analiza tijela žrtava iz srušenog aviona iznad poluotoka Sinaja u Egiptu. Podaci pokazuju da je većina putnika stradala uslijed trganja unutarnjih organa . Primijećene su i teške opekotine i utjecaj drugih faktora.

Do sada je rutinski pregledano oko stotinu tijela nastradalih.

Prema prvim preliminarnim izvještajima avion je s radara nestao u subotu u 6.14 sati, a u 6.17 je pao. To znači da je agonija putnika trajala tek nekoliko minuta . Prema riječima istražitelja, njihova tijela su pronađena u iznimno lošem stanju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

24sata 01:11

Identifikacija svih žrtava potrajat će tjednima

Za definitivan zaključak, forenzičari će svako tijelo morati podvrgnuti seriji od 15 analiza.

Igor Albin , zamjenik gradonačelnika Sankt Peterburga rekao je da je do sada identificirano devet žrtava, dok bi identifikacija svih 224 poginulih mogla potrajati nekoliko tjedana.

Bomba je realnija opcija od tehničkog kvara

Stručnjaci za zrakoplovstvo i terorizam smatraju da je ruski avion najvjerojatnije raznijela bomba koja je letjelicu pogodila sa zemlje ili je bila postavljena u njoj. Prema njihovoj ocjeni, taj scenarij je realniji od tehničkog kvara.

Kao jedan od glavnih argumenata za to, stručnjaci navode činjenicu da posada nije uputila poziv u pomoć. Značajno je i to što se materijal kojim je bio prekriven trup aviona oljuštio prema van, što ukazuje na jaku udarnu silu iznutra.

VIDEO

Na mjestu pada pronašli nešto što nije dio zrakoplova

Uz to, stručnjaci koji pretražuju mjesto pada na Sinaju, pronašli su u utorak dijelove nečega što nije dio srušenog Airbusa A321. No, još uvijek ne znaju o čemu se radi.

Zamjenik generalnog direktora "Metrojeta" Andrej Averjanov otkrio je da je isti avion oštećen u nesreći 2001. godine, kada je repom zapeo za pistu tijekom slijetanja. Averjanov je ustvrdio da je nakon tog incidenta zrakoplov u potpunosti popravljen, te da su motori nekoliko dana uoči kobnog leta prošli kroz rutinsku kontrolu.

Također, aviokompanija je u ponedjeljak kazala da su oni isključili tehnički kvar, ali i ljudski faktor kao uzrok pada. Naime, navode kako ne postoji 'akcija' unutar aviona koja bi mogla uzrokovati da se zrakoplov prepolovi u zraku.

Čak je i manja bomba mogla dovesti do katastrofe

Prema riječima neimenovanog ruskog stručnjaka za zrakoplovstvo, nije isključeno ni da je do raspada aviona dovela manja bomba , koja je napravila rupu veličine lubenice. Takva rupa bi bila  dovoljna da poremeti pritisak u avionu i dovede do katastrofe.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 54

VIDEO

VIDEO Milanović krenuo prema Plenkoviću, pogledajte kako je reagirao. Nisu se ni pozdravili
NEUGODNJAK NA SVEČANOSTI

VIDEO Milanović krenuo prema Plenkoviću, pogledajte kako je reagirao. Nisu se ni pozdravili

Milanović i Plenković nisu se pozdravili, ni rukovali. Kimnuli su si glavom

Pogledajte oluju koja je stigla u Hrvatsku! U dijelovima Zagreba pljusak, u Slavoniji moguća tuča
NE IZGLEDA DOBRO

Pogledajte oluju koja je stigla u Hrvatsku! U dijelovima Zagreba pljusak, u Slavoniji moguća tuča

DHMZ je dodao i osječku regiju pod žuti alarm te označio i moguću tuču. Ranije su alarm objavili za zagrebačko, karlovačko i gospićko područje
Hrvatsku bi mogao pogoditi lipanjski monsun. Evo što je to
NESTABILNO VRIJEME

Hrvatsku bi mogao pogoditi lipanjski monsun. Evo što je to

Što je lipanjski monsun o kojem piše Istramet? Radi se o meteorološkom fenomenu s izraženim padalinama i mogućim poplavama. Kako pišu, stabilizacija vremena trenutno nije na vidiku