Obavijesti

News

Komentari 24

Putujete za produženi vikend? Evo kakvo vas vrijeme čeka

Putujete za produženi vikend? Evo kakvo vas vrijeme čeka
2

Produženi vikend započet će toplo i sunčano, a u četvrtak poslijepodne u unutrašnjosti su mogući lokalni pljuskovi i grmljavine. Za zagrebačku regiju izdano je narančasto upozorenje s mogućnošću pojave tuče

VIDEO

U Hrvatskoj će danas uglavnom biti sunčano i vruće, ali je popodne moguć razvoj oblaka i grmljavinsko nevrijeme s pljuskovima u unutrašnjosti zemlje. Najprije u gorju, prema večeri u središnjoj Hrvatskoj, a potom i na istoku zemlje. Pljuskovi pritom mogu biti i izraženiji, osobito u sjevernim i sjeverozapadnim krajevima.

- Moguće je grmljavinsko nevrijeme, lokalno s tučom i prolazno jakim vjetrom, osobito u Međimurju i Hrvatskom zagorju. Vjerojatnost grmljavine je 70 % . Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu - upozoravaju iz Državnog hidrometeorološkog saveza.

DHMZ izdao je žuto upozorenje za osječku i karlovačku regiju te narančasto upozorenje za zagrebačku regiju.

Ostatak produženog vikenda trebao bi donijeti uglavnom lijepo i sunčano vrijeme.

U petak će biti djelomično sunčano uz umjeren i jak sjeverni vjetar i sjeverozapadnjak. U gorju ponegdje može biti malo kiše i ponekog lokalnog pljuska. 

U subotu će biti pretežno sunčano, a lijepo vrijeme nastavit će se i u nedjelju kada se očekuje i dodatan porast temperature.

Na Jadranu će biti lijepo i sunčano, a temeprature će biti dosta visoke. Jedino su u petak poslijepodne u Dalmaciji mogući lokalni pljuskovi i grmljavina.

U petak će zapuhati umjerena, prema kraju dana i jaka bura, a vjetrovito uz buru zadržat će se i u prvom dijelu subote. U nedjelju će biti sunčano i vruće, a vjetar će znatno oslabjeti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.