Obavijesti

News

Komentari 1

Rabljani su za Dan grada dobili priliku da se okušaju u ronjenju

Rabljani su za Dan grada dobili priliku da se okušaju u ronjenju
17

U ronjenju na gradskom trgu najviše su uživali tinejdžeri kojima je ovo bio prvi susret s ronjenjem uz pomoć boca. Uz njih su cijelo vrijeme bili instruktori, a gledali su i podvodnu izložbu

VIDEO

Povodom obilježavanja Dana Grada Raba uz bogati program proslave i ove godine Grad Rab omogućio je svojim sugrađanima i turistima besplatna probna ronjenja na centralnom gradskom trgu kroz projekt Pogled u plavo.

Cilj projekta Pogled u plavo je promocija Hrvatske kroz ronjenje, ljepota hrvatskog podmorja i općenito ronjenja kao aktivnosti koja obogaćuje turističku ponudu s naglaskom na važnost sigurnosti u ronjenju. Tijekom dva dana, 08. i 09. svibnja mnogi Rabljani su imali priliku okušati se u ronjenju pod punom ronilačkom opremom u potpuno kontroliranim uvjetima.

- Sigurno da je naše uključivanje u ovaj hvale vrijedan projekt odjeknulo dobro među našim stanovništvom i gostima Grada Raba, a posebno našoj djeci. Ovo je uvertira u početak ronilačke i kupališne sezone. Obzirom da mi otočani preferiramo ronjenje i prvenstveno sve aktivnosti na moru, ovo je jedan vid sigurnosne edukacije kako se treba ponašati pod površinom te da vodimo brigu o zaštiti našeg podmorja, a zaronivši pod površinom možemo vidjeti što radimo našem moru te da se to u budućnosti što manje ponavlja - istaknuo je Nikola Grgurić, gradonačelnik Grada Raba.

Mnogi posjetitelji koji su se odlučili zaroniti u bazen Pogleda u plavo imali su jedinstvenu priliku upoznati osnovne tehnike i vještine ronjenja, a nakon kraće poduke o ronjenju i ronilačkoj opremi mogli su obići i podvodnu izložbu fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića. Za sigurnost ronioca početnika brinuli su se instruktori ronjenja Nemo-Adria Rescue Teama koji su članovi volonteri Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba i instruktori ronjenja te ronioci Kluba podvodnih aktivnosti Amfora.

Turistička zajednica grada Raba i Grad Rab ulažu veliki napor kako bi kroz kampanje privukli ronilačku populaciju pošto je podmorje otoka Raba bogato lokacijama za ronjenje, a poznato je kako ronilački turizam produžuje sezonu. Upravo kroz ovakve ciljane manifestacije Pogled u plavo je građanima Grada Raba približio ronjenje i ronilačku opremu.

- Ovdje su doista profesionalci koji mogu našem lokalnom stanovništvu i turistima približiti ronjenje. Imam samo riječi pohvale za ovu manifestaciju i nadam se da ćemo i u narednim godinama ovako surađivati“, rekla je Ivana Matušan direktorica Turističke zajednice grada Raba. Ronjenju s instruktorima ronjenja na centralnom gradskom trgu u Gradu Rabu najviše su se razveselili oni najmlađi koji su s oduševljenjem iščekivali svoj prvi zaron kako bi i oni postali ronioci.

- Evo već treću godinu za redom instruktori ronjenje KPA Amfora i Nemo-Adria Rescue Teama surađuju ovdje na Rabu. Najviše nam dolazi djece i smatram da je ovo najbolji početak za nove ronioce jer su izrazito sigurni i kontrolirani uvjeti. Nema morskih strujanja, kontrolirana je dubina i puno je sigurnije za početnike nego u moru s obzirom da mnogi imaju strah od otvorenog mora. KPA Amfora postoji više od 45 godina, bavimo se eko akcijama, edukacijom pučanstva o ekologiji i ronjenju općenito - rekao je Dorijan Kurelić  predsjednik Kluba podvodnih aktivnosti Amfora.

Manifestacija se odvijala pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.