Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
5 komentara

Raditi se mora: Finski poštari povoljno kose kućne travnjake

Sat košnje naplaćivat će se 60 eura, poštari će kositi samo utorkom jer je tada uobičajena količina pošte nešto manja nego drugim danima u tjednu

fotolia
Foto: fotolia
5 komentara

Finski poštari odlučili su proširiti krug svojih usluga: zainteresiranima će osim dostave pisama i paketa od svibnja do kolovoza jednom tjedno biti na raspolaganju za košnju kućnih travnjaka, a novi servis nudi se širom države sa tisuću jezera.

Finska državna pošta susreće se zadnjih godina s padom prometa, pa je inicijativa da građanima ponude uslugu košnje trave došla od samih zaposlenika, objavila je finska televizija YLE.

Sat košnje naplaćivat će se 60 eura, poštari će kositi samo utorkom jer je tada uobičajena količina pošte manja nego drugim danima u tjednu. Vlasnici travnjaka moraju imati svoju kosilicu jer pošta ne namjerava pojačati svoj vozni park tim strojevima.

"Ideja je došla od samih zaposlenika, stalno se trudimo pronaći nove usluge kojima ćemo ljudima olakšati život", kazala je direktorica Finske pošte Ana Punola.

S dodatnim radnim zadaćama složila se i velika većina poštara, ali je problem što na to blagonaklono ne gledaju servisne organizacije koje se već bave pružanjem takve usluge jer poštare-vrtlare vide kao konkurenciju.

"Korištenje mehanizacije za košnju trave zahtijeva stručno znanje i teško je vjerovati da se time može baviti baš svatko", kazala je Pia Gramen, predstavnica jedne tvrtke koja se bavi održavanjem parkova i travnjaka.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message