Obavijesti

News

Komentari 515

Radnici Čistoće nisu večeras išli pokupiti smeće. Oglasio se i Tomašević: 'Ovo je neozbiljno'

Radnici Čistoće nisu večeras išli pokupiti smeće. Oglasio se i Tomašević: 'Ovo je neozbiljno'

U pregovorima s Upravom Holdinga dogovoreno je da će zasad dobiti povećanje od 700 kuna za najniže plaćene poslove i 600 kuna za vozače. Iako je najavljeno da će treća smjena izaći na teren, oni to nisu učinili

UŽIVO: Štrajk radnika zagrebačke Čistoće

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
23.05

Stoilković: 'Kažu da je prekid napravila prva smjena, pa neka prva smjena i pokrene' 

"Kamioni još uvijek stoje. Radnici su došli na posao, jedan dio radnika je unutra, razgovaraju s poslovođama, jedan dio je vani. Razgovarao sam s grupom koja je vani - oni nisu voljni izaći, kažu da je prekid rada napravila prva smjena pa neka prva smjena i pokrene", rekao je glavni je sindikalni povjerenik Samostalnog sindikata radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske Zdravko Stoilković za Hrvatski radio.

Izrazio je uvjerenje da će prva smjena pokrenuti rad i da će kamioni u prvoj smjeni izaći van.

Međutim, kako doznaje 24sata, čak i ako prva smjena odluči nastaviti s radom, prvo će morati na istovar kamiona, a zatim tek krenuti skupljati smeće. 

"Ovi radnici koji su ovdje, očito nemaju komunikaciju s radnicima koji su danas postigli dogovor s poslodavcem i nemaju pisanu potvrdu da je sporazum postignut i za sada, koliko vidim, nemaju namjeru izaći. Hoće li se nešto promijeniti tijekom večeri, zaista ne znam", pojasnio je.

Upitan postoji li mogućnost da radnici tijekom noći izađu i počnu čistiti Zagreb, rekao je kako će se to dogoditi ako promijene svoje mišljenje i raspoloženje i ako netko može utjecati na njih, u suprotnom će kamioni do jutra ostati gdje jesu.

Na pitanje znači li to da je neizvjesno je li zaista postignut dogovor, Stoilković je odgovorio  kako vjeruje da je dogovor postignut, ali trenutno nema predstavnika radnika koji su to dogovorili u prvoj smjeni pa radnici treće smjene bez njihove pisane potvrde ne žele izaći vani, podsjetivši ipak da jedan dio radnika razgovara s poslovođama.

Potvrdio je kako je zasad neizvjesno što će se tijekom noći događati.

Radnik Čistoće Anis Bajrić za Hinu je kratko komentirao: "Nagovaraju nas, ali ne damo se, ne ide se najvjerojatnije van".

22.47

FOTO: Pogledajte kako izgleda centar Zagreba, sve je puno smeća 

24sata
24sata
24sata

VIŠE FOTOGRAFIJA POGLEDAJTE OVDJE 

22.46

Tomašević: Ovo je suprotno dogovoru! 

O cijeloj situaciji oglasio se i gradonačelnik Tomašević. 

- To je suprotno dogovoru koji je danas postignut. Prvi dan je bio jedan zahtjev, drugi dan 11. Danas popodne je bio sastanak na koji su radnici sami izabrali 5 predstavnike i sindikate. Predsjednik uprava je na megafon sve predstavio, pitalo se slažu li se da se krene u odvoz. Svi su uglas rekli 'da'. Neozbiljno je ako se radnici neće držati dogovora, kako da se mi onda držimo dogovora - rekao je. 

VIŠE PROČITAJTE OVDJE 

21.59

Treća smjena radnika u Čistoći još uvijek nije izašla na teren.

Kako doznajemo od Marijane Kaltak, predsjednice Sindikata Čistoće, radnici iz druge smjene dočekali su svoje kolege i još uvijek raspravljaju o tome hoće li izaći na teren. 

24sata
19.54

Tomislav Tomašević: 'Radimo na unaprjeđivanju radničkih prava, dosita nema razloga za štrajk'

24sata

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević za HTV komentirao je štrajk radnika Čistoće.

- Mislim da je dobro da su predstavnici radnika konačno bili na razgovoru jer ne možete pregovarati s dvije tisuće radnika, pogotovo ako se ti zahtjevi mijenjaju iz dana u dan. Dogovor je da će se 5 od 11 zahtjeva odmah prihvatiti, čim se krene s odvozom, dok će se o ostalima pregovarati - kazao je.

Više pročitajte OVDJE.

Komentari 515