Radnici Zvečeva u štrajku: Od ožujka dio radnika je bez plaće | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 87

Radnici Zvečeva u štrajku: Od ožujka dio radnika je bez plaće

Radnici Zvečeva u štrajku: Od ožujka dio radnika je bez plaće
14

Važno je naglasiti da će projekt financijskog restrukturiranja podržati i Vlada Republike Hrvatske kroz svoj projekt pomoći regiji Slavoniji, piše u priopćenju tvrtke

VIDEO

Radnici Zvečeva d.d. u Požegi od ponedjeljka su u štrajku.

- Svi su došli na svoja radna mjesta, ali proizvodne linije nisu pokrenute i tako će biti dok svima ne budu isplaćene plaće za ožujak mjesec. Osim toga želimo znati kakva je budućnost tvrtke. Ono sto želimo jeste da radimo i za to dobijemo plaću - rekao je Josip Plaskor, predsjednik Nezavisnih sindikata Zvečeva.

– Zbog novonastale situacije u poslovnom okruženju u Hrvatskoj i regiji, Zvečevo se našlo u financijskim poteškoćama uslijed kojih mu objektivno prijeti slom, jer je već 40 dana u neprekidnoj blokadi.

Kako bi izbjegli neželjene posljedice, Uprava Zvečeva je pokrenula ubrzani proces financijskog i operativnog restrukturiranja i čini sve što je u njenoj moći da ubrza procese izlaska iz blokade i omoguće normalno redovno poslovanje.

Važno je naglasiti da će projekt financijskog restrukturiranja podržati i Vlada Republike Hrvatske kroz svoj projekt pomoći regiji Slavonija kako bi se zadržala radna mjesta i zaustavila daljnja iseljavanja stanovništva.

Isplata plaća za mjesec ožujak je u tijeku i do danas je plaću primilo 212 zaposlenika. Za preostalih 69 zaposlenika Uprava intenzivno traži rješenje i sigurni smo da će one biti isplaćene do kraja ovog tjedna.

Nažalost, Zvečevo je samo jedna u nizu tvrtki koja evidentno trpi posljedice stanja na domaćem tržištu i tržištu regije. Stoga apeliramo na sve dionike da problem u Zvečevu sagledavaju šire od trenutne situacije zbog kašnjenja sa isplatom plaća za mjesec ožujak – stoji u priopćenju koje je medijima uputila Uprava Zvečeva, kojeg potpisuje Zdravko Alvir, predsjednik Uprave.

Sa situacijom u jednoj od najstarijih konditorskih tvrtki u Hrvatskoj upoznat je i Vedran Neferović, gradonačelnik Požege.

– Sigurno je da radnici imaju pravo pitati za svoju plaću i kakva je budućnost tvrtke, no, vjerujem da će oni koji trebaju, pronaći način kako izaći iz ove situacije – rekao je gradonačelnik, koji nimalo nije sretan što skoro tristo obitelji strahuje za svoju egzistenciju. Radnici očekuju da im se kako je najavljeno do 19. svibnja netko iz Uprave obrati i kaže kakva će biti daljnja sudbina Zvečeva, a to bi po njima trebao biti Zdravko Alvir, predsjednik Uprave.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 87

VIDEO

VIDEO Požar u Zaprešiću gasili i roboti, veći dio ugašen. Građani dobili upozorenje: 'Ne izlazite!'
VATRENA STIHIJA

VIDEO Požar u Zaprešiću gasili i roboti, veći dio ugašen. Građani dobili upozorenje: 'Ne izlazite!'

Nad Zaprešićem se u srijedu navečer nadvio gusti crni dim zbog velikog požara. Planula je firma Eko-Flor Plus koja je u sastavu Cios grupe, čiji je vlasnik Petar Pripuz

FOTO Najbolji prijatelj ga ubio sjekirom, upucao, bacio u bunar i 17 dana pravio da ništa ne zna
24SATA U BOŠNJACIMA

FOTO Najbolji prijatelj ga ubio sjekirom, upucao, bacio u bunar i 17 dana pravio da ništa ne zna

Obitelj je Marija 17 dana tražila kao nestalu osobu. Za to je vrijeme njegov najbolji prijatelj i ubojica Ivan Kljajić prolazio kraj njihove kuće ni ne osvrnuvši se
Eksplodirala je zaostala mina?! Kod Obrovca poginulo dijete, dvije žene su završile u bolnici
TRAGEDIJA

Eksplodirala je zaostala mina?! Kod Obrovca poginulo dijete, dvije žene su završile u bolnici

Dvije ženske osobe kolima Hitne medicinske pomoći prevezene u Opću bolnicu Zadar na pružanje daljnje liječničke pomoći