News

Komentari 37

'Radnicima ćemo isplatiti veće božićnice, zadovoljstvo nam je'

'Radnicima ćemo isplatiti veće božićnice, zadovoljstvo nam je'

Ne mogu govoriti o točnom iznosu koji će dobiti svaki radnik, ali mogu reći da će sigurno biti veći nego što smo ga donedavno planirali - kazao je MArko Pipunić...

Najveći privatni poslodavac u Slavoniji i Baranji, osječka Žito grupa, koji zapošljava 1650 osoba, sa zadovoljstvom će svojim zaposlenicima isplatiti povećanu božićnicu do kraja godine. Izjavio je to Glasu Slavonije prvi čovjek Žita - Marko Pipunić u ponedjeljak, upitan za komentar Vladine odluke o povećanju neoporezivih primitaka za nagrade s 2500 na 7500 kuna godišnje.

- Pozdravljam tu odluku Vlade i mislim da ju je trebalo donijeti još prije pet godina. Nismo još u Žitu o tome razgovarali, ali već sada mogu reći kako ćemo nakon te Vladine odluke o povećanju neoporezivog dijela iznosa za nagrade zaposlenicima do 7500 kuna sigurno povećati božićnicu. Mislim da smo do sada već dosegnuli onaj iznos od 2500 kuna. Lani smo zaposlenicima isplatili za Uskrs, regres i božićnicu iznos viši od 2500 kuna. Mislim da je ukupno bilo četiri tisuće kuna. Sada će nam tu isplatu olakšati činjenica da će biti riječ o neoporezivom iznosu.

Ne mogu govoriti o točnom iznosu koji će dobiti svaki radnik, ali mogu reći da će sigurno biti veći nego što smo ga donedavno planirali ili, točnije, ono što bismo platili državi, isplatit ćemo našim radnicima - kazao je Pipunić.

Najčitaniji članci