News

Komentari 17

Radovan Karadžić premješten je u zatvor u Veliku Britaniju

Radovan Karadžić premješten je u zatvor u Veliku Britaniju

Karadžić je 2016. godine prvostupanjskom presudom osuđen na 40 godina zatvora, a sud u Haagu mu je 2019. godine izrekao kaznu doživotnog zatvora

Ratni zločinac Radovan Karadžić prebačen je u zatvor u Veliku Britanije, potvrdio je to član njegove obrane Goran Petronijević, prenosi Dnevni avaz. Kako smo već ranije pisali, Karadžić, osuđen na doživotnu kaznu za genocid u BiH, ostatak kazne trebao bi izdržavati u zatvoru Frankland u kojem su utamničeni najgori ubojice i silovatelji. 

Petronijević kaže da se njegova obitelj čula s njim, ali da ne zna u koji je grad na jugu Engleske premješten.

- Nemamo nikakvu informaciju osim neslužbene, jer oni (sud) još nisu skinuli oznaku tajnosti sa njegovog transfera. Bojim se da detalje još ne možemo iznositi da nam ne bi pravili probleme poslije, prilikom odlaska kod njega - rekao je Petronijević koji je poručio da nemaju službene informacije gdje se Karadžić trenutno nalazi već da se javio samo nakon slijetanja u London. 

Petronijević kaže da Karadžićevo zdravstveno stanje nije dobro i da uzima lijekove. 

Podsjetimo, 14. svibnja sud u Haagu odbio je prigovor Karadžićeve obrane na odluku da doživotnu kaznu služi u Velikoj Britaniji.

Karadžić je 2016. godine prvostupanjskom presudom osuđen na 40 godina zatvora, a sud u Haagu mu je 2019. godine izrekao kaznu doživotnog zatvora.

Najčitaniji članci