Obavijesti

News

Komentari 113

Srbi tvrde da je policija pretukla uhićenog muškarca, jake snage KFOR-a od jutra na Kosovu...

Srbi tvrde da je policija pretukla uhićenog muškarca, jake snage KFOR-a od jutra na Kosovu...
6

Situacija na Kosovu ponovno je eskalirala. U sukobima s policijom i KFOR-om u ponedjeljak puno je ozlijeđenih srpskih demonstranata, ali puno je ozlijeđenih i vojnika

 

Pokretanje videa...

Kosovo 00:56
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
19.36

NATO osuđuje nasilje i  traži deeskalaciju, šalje  i dodatnih 700 vojnika na Kosovo

24sata

Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg osudio je u utorak "neprihvatljive" napade koje su počinili srpski prosvjednici na mirovne snage NATO saveza na Kosovu, pozvavši Prištinu i Beograd da djeluju na "deeskalaciji" te je najavio slanje dodatnih 700 vojnika na Kosovo.

"Snažno osuđujemo ove ničim izazvane napade na naše snage na sjevernom Kosovu" u kojima je ozlijeđeno oko 30 vojnika KFOR-a, rekao je Stoltenberg na tiskovnoj konferenciji u Oslu, dan nakon što je u sukobima ozlijeđeno 30 NATO vojnika i 52 prosvjednika.

Više pročitajte OVDJE.

17.13

Kosovo: NATO šalje još vojne snage zbog eskalacije sukoba

24sata

NATO je u utorak najavio da šalje dodatne snage na Kosovo nakon sukoba KFOR-a i srpskih prosvjednika. 

Trideset NATO-vih vojnika i 52 prosvjednika ozlijeđena su u sukobima u ponedjeljak. Europska unija i Sjevernoatlantski savez pozvali su na deeskalaciju nasilja. 

Nemiri na Kosovu izbili su kada su albanski gradonačelnici ušli u općine na sjevernom, većinski srpskom dijelu države, što su u petak kritizirali SAD i zapadni saveznici. Srbi su bojkotirali te izbore održane u travnju. 

Više pročitajte OVDJE.

15:30

Vučić se javio na Instagramu

Otkazujem put u Bratislavu, ostajem sa svojim narodom i našim vojnicima. Srbija će pobijediti, poručio je srpski predsjednik Aleksandar Vučić putem svojeg Instagram profila i dodao da je jučerašnji dan bio izuzetno težak za srpski narod...

14:52

Srbi najavili nastavak prosvjeda

Bivši predsjednik Skupštine općine Zvečan Srđan Milosavljević rekao je da će se Srbi sutra još masovnije okupiti u općinama na sjeveru Kosova da mirno izraze nezadovoljstvo, ako iz pritvora ne budu pušteni privedeni Radoš Petrović i Dušan Obrenović, javlja Kurir.

On je naglasio da će protest biti nastavljen i ako se iz općina sa srpskom većinom ne povuku specijalne jedinice ROSU-a. Traže da novi gradonačelnici ne napuste zgrade općina.

14:23

Problemi kod kuće

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić i kosovski premijer Albin Kurti neće, kako su planirali, sudjelovati na forumu u Bratislavi, javlja Nova.rs
 

Komentari 113