Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242

Rapski ubojica i lani je nasrnuo na liječnika i rekao: Ubit ću ga!

Povod lanjskoj Smojverovoj prijetnji na liječnika susjeda bio je banalan. Rakić je sišao s kata tek popraviti odvod od klima uređaja što se nije dopalo Smojveru pa je nasrnuo na njega...

Foto: Hajrudin Merdanović/24sata
189 komentara

Pomahnitali ubojica Srđan Smojver (48) koji je u nedjelju prijepodne u mjestu Barbat na otoku Rabu hladnokrvno smaknuo svog susjeda Sinišu Rakića (51), uglednog liječnika Psihijatrijske bolnice Rab je svoj suludi naum najavio još lani. Jesu li i ovog puta, kada se zbrajaju mrtvi, mogući opet isti zaključci kao i nebrojeno puta do sada da se i ova tragedija mogla spriječiti pravodobnom i adekvatnom reakcijom onih državnih institucija koje primaju ne malu plaću ne bi li zaštitili živote nedužnih građana.

POGLEDAJTE VIDEO:

Naime, kako pouzdano doznajemo, do zuba naoružani Smojver je i lani, prijetio susjedu Rakiću da će ga ubiti. Slučaj je prijavljen rapskoj policiji. Tada je Smojver prijetio i njegovoj supruzi Vesni  (54) koja je jučer samo pukim slučajem ostala živa spasivši se skokom kroz prozor s prvog kata. 

Povod lanjskoj Smojverovoj prijetnji na liječnika susjeda bio je banalan. Rakić je sišao s kata tek popraviti odvod od klima uređaja što se nije dopalo Smojveru pa je nasrnuo na njega da bi potom po supruzi mu poručio da će ga ubiti. 

Nasrnuo na komunalnog redara

Da je ubojica Smojver, koji se u nedjelju uvečer raznio bombom nakon neuspjelih pregovora s policijom da se preda, bio problematičan i poprilično nagle naravi s kojim je rapska policija već imala posla kazuje i nekoliko ranijih slučajeva.

Osim prijetnji Rakićima Smojver je tako prije dvije godine iz čista mira nasrnuo na komunalnog redara koji mu je radeći svoj posao tek želio udijeliti mu kaznu za krivo parkiranje.
 
Remeteći javni red i mir u nekoliko navrata se našao na udaru policije. Bio je i obiteljski nasilnik pa je policija opet s njim imala posla i lani kada je suprugu bacio i gazio na podu. 

Bili su to sve povodi i argumenti da takav čovjek ne može i ne smije imati oružje jer može ostvariti ozbiljno izrečene prijetnje i suludi naum, koji je u konačnici i realizirao i to s oružjem koje je imao u svojem stanu.

U nedjelju ujutro nešto prije 10 sati susjedi su rapskoj policiji i Centru 112 dojavljivali da se kod Smojvera i susjeda čuje svađa a potom i pucnjava. Neki su ga nakon pucnjave vidjeli kako si drži pištolj prislonjen na glavu. Petnaest minuta kasnije nije prezao od ničega pa je zapucao prema dvojici prvih policajaca koji su mu se pokušali približiti.

O ubijenom svi imaju riječi hvale

Psihijatar, Siniša Rakić, pogođen je s dva metka. Jedan je očito bio smrtonosan, onaj između lopatica koji je izašao u predjelu prsišta. Drugi metak prostrijelio mu je koljeno lijeve noge. 

Točan uzrok Rakićeve smrti utvrditi će patolozi nakon obdukcije u Zavodu za sudsku medicinu Medicinskog fakulteta u Rijeci.

Supruga ubijenog liječnika, Vesna, bijegom od smrti slomila je petne kosti i zdjelicu lijeve noge. Iako su joj ozljedne okarakterizirane kao teške izvan životne opasnosti je. Lomove joj nastoje sanirati u riječkom KBC-u. 

Stravičan zločin je potresao i zaprepastio zaposlenike Psihijatrijske bolnice Rab koji o svojem ubijenom kolegi Siniši Rakiću imaju samo riječi hvale. 

Možda vas zanima i ovo:
Message