News

Komentari 2

Raspisuje se natječaj za novog rektora Sveučilišta u Zagrebu

Raspisuje se natječaj za novog rektora Sveučilišta u Zagrebu

Kandidati će Senatu predstaviti svoje programe između 16. i 18. veljače 2022. godine, a Sveučilšte će novog rektora ili rektoricu dobiti u narednih sedam do 14 dana

Na današnjoj sjednici Senata Sveučilišta u Zagrebu bit će pokrenut postupak izbora novog rektora koji će 1. listopada 20122. stupiti na dužnost i naslijediti Damira Borasa, doznaje Telegram.

Nakon dva uzastopna mandata Boras prestaje biti rektor krajem rujna sljedeće godine.

Treba se imenovati izborno povjerenstvo na čelu s dekanom Pravnog fakulteta Ivanom Koprićem, a kandidati za rektora svoje prijave trebaju dostaviti kdo petka 17. prosinca 2021. Nakon što prikupe podršku za svoje kandidature od određenog broja fakulteta do 28. siječnja 2022. bit će objavljeno koji kandidati ispunjavaju propisane uvjete.

Kandidati će Senatu predstaviti svoje programe između 16. i 18. veljače 2022. godine, a Sveučilšte će novog rektora ili rektoricu dobiti u narednih sedam do 14 dana. Novi čelnik Sveučilišta bit će poznat najkasnije do 4. ožujka 2022.

Osim dekana Pravnog fakulteta u izborno povjerenstvo predlaže se izbor još šestorice muškaraca. To su dekan Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije Tibor Pentek, dekan Fakulteta prometnih znanosti Tomislav Josip Mlinarić, dekan Akademije likovnih umjetnosti Tomislav Buntak, dekan Medicinskog fakulteta Slavko Orešković, dekan Katoličkog bogoslovnog fakulteta Josip Šimunović i dekan Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Mirko Planinić.

 

Najčitaniji članci