Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
70 komentara

Ministar o prodaji CA: To je novac koji će ući u kompaniju

Nakon objavljivanja poziva za pokazivanja interesa za kupnju 49 posto dionica CA koje su u državnom vlasništvu, zainteresirani trebaju poslati pismo interesa...

Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
70 komentara

Vlada je pokrenula pronalazaka strateškog partnera za Croatia Airlines. Ministar Siniša Hajdaš Dončić kazao je da je to nužno za osiguranje opstojnosti i daljnji razvoj kompanije. Država će prodati 49 posto dionica, a u vlasništvu država će zadržati 50,25 posto dionica. Očekuje se da će cijeli postupak trajati od osam do deset mjeseci. Hajdaš Dončić je kazao da je država dokapitalizirala tvrtku s milijardu i 100 milijuna kuna. Kada je u pitanju prodaja CA, ministar poručuje:

- To nije novac koji će ući u proračun, to je novac koji će ući u kompaniju - naglasio je Hajdaš Dončić.

U Vladi kažu da bi CA završila u stečaju da država nije dokapitaliziala kompaniju. Vlada je dala suglasnost za novi kredit HŽ infrastrukturi za osuvremenjavanje i izgradnje želježničke infrastrukture. Kredit je nešto veći od milijardu kuna a rok otplate je osam godina.

Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici odobrena je nabava automobila u iznosu od 135.000 kuna s uključenim PDV-om. Vatrogasna zajednica ima ukupno pet automobila od kojih su dva relativno nova, a ostali su prešli preko 300.000 kilometara. 

Maras: Očito treba još razgovarati

Ministar poduzetništva Gordan Maras u Zakonu o obrtu predlaže da članstvo u Obrtničkoj komori bude dobrovoljno od 1. srpnja 2014., no koalicijski partner HNS s takvim se prijedlogom ne slaže.

- Naravno da nećemo na tome lomiti koaliciju ako kolege iz HNS-a misle da to ne treba. Još nisam razgovarao s kolegama Vrdoljakom i Pusić, ali po onome što sam čuo izgleda da je to tako - kazao je Maras.

Iznenadilo ga je kaže to što su sada promijenili mišljenje red samu proceduru na Vladi, a napominje da ranije nisu imali prigovora na taj dio zakona.

- Očito treba još razgovarati. Malo mi je to čudno jer HNS se obično ne zalaže za bilo kakvo porezno opterećenje, nego upravo suprotno što je vidljivo iz čestih komentara na porezne inicijative. Zato mi nije jasno zbog čega su u ovom slučaju odlučili tražiti da ostane obvezno članstvo u HOK-u - kazao je Maras.

U MUP-u se smanjuju radna mjesta s beneficiranim radnim stažem 

Usvojena je i uredba kojom smanjuje broj radnih mjesta U MUP-u koji imaju beneficirani radni staž.

- Nema promjena za policajce koji doista rade na terenu - poručio je Evelin Tonković, zamjenik ministra unutarnjih poslova.

Država će ovime mjesečno uštedjeti 2,64 milijuna kuna, odnosno gotovo 32 milijuna kuna na godišnjoj razini.

Poskupljuje zelena renta za struju, no Vrdoljak se nada da to neće pogoditi građane  

Vlada je odučila da će se naknada za poticanje proizvodnje struje iz obnovljivih izvora energije ili tzv. zelena renta koju kroz račune plaćaju svi građani povećati na tri i pol lipe po kilovat satu. 

Resorni ministar Ivan Vrdoljak nada se da će opskrbljivači električne energije dati sve od sebe da će taj trošak kompenzirati unutar poslovanja i da se povećanje te naknade neće reflektirati na računima građana.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message