News

Komentari 216

Raspudić mu se rugao, ali Jandroković ga je rasturio

Raspudić mu se rugao, ali Jandroković ga je rasturio

Druga izborna jedinica bila je napeta, jer su se tamo za preferencijalne glasove borili Gordan Jandroković, Nino Raspudić, Miroslav Škoro, Rajko Ostojić i Milan Bandić kojemu je ta jedinica uvijek bila naklonjena

Druga izborna jedinica bila je dosta napeta, što se moglo vidjeti već i u samoj izbornoj kampanji kada je zaiskrilo između Gordana Jandrokovića i Nine Raspudića, obojica prvi na listama svojih stranaka, HDZ i Most.

Raspudić je napao Jandrokovića da je na zadnjim izborima osvojio samo 808 preferencijalnih glasova, a u sprdanje sa Jandrokovićem se uključila i supruga Nine Raspudića, Marija Selak Raspudić

POGLEDAJTE VIDEO Izborna noć na 24sata

Izjavila je kako je njezin suprug Jandrokovićeva najveća noćna mora i pozvala ga je da se stavi na posljednje mjesto na izbornoj listi pa preko preferencijalnih glasova izbori za ulazak u Sabor, ali nakon izbrojanih glasova, Jandroković premoćno izlazi kao pobjednik po preferencijalnim glasovima u drugoj izbornoj jedinici.

Nakon obrađenih 99,51% biračkih mjesta, Jandroković je završio na respektabilnih 17.364, dok je Nino Raspudić dobio puno manje - 8.041. Druga izborna jedinica je bila zanimljiva i zbog ostalih kandidata koji su borili za preferencijalne glasove. Tamo je sreću kod birača tražio Miroslav Škoro i nakon obrađenih 99,51% biračkih mjesta dobio 13.225 glasova, te Milan Bandić kojemu je ta jedinica tradicionalno uvijek bila naklonjena, ali ne i ovaj put.

POGLEDAJTE ATMOSFERU U HDZ-ovom STOŽERU:

Bandić je nakon obrađenih 99,51% biračkih mjesta osvojio tek 1.789, a puno više od njega, pa čak i od Nine Raspudića osvojio je SDP-ov Rajko Ostojić - 10.322.