Obavijesti

News

Komentari 52

Rastaje se kraljica Danske? U braku su bili gotovo 50 godina

Rastaje se kraljica Danske? U braku su bili gotovo 50 godina
5

Margrethe II. (76) i njezin suprug princ Henrik (82), su se vjenčali 1967. godine. Imaju dva sina. Navodno Henrik nikada nije bio zadovoljan jer je bio u sjeni svoje supruge

VIDEO

Margrethe II. (76), kraljica Danske i njezin suprug princ Henrik (82) se navodno rastaju, piše njemački Bild. Par bi iduće godine trebao slaviti 50 godina braka. Od 15. siječnja kraljica i princ nisu viđeni zajedno u javnosti. To i nije čudno budući da je kraljica krajem prošle godine objavila da se njezin suprug povlači iz svih javnih dužnosti odnosno da ide u mirovinu. No neki analitičari smtraju da cijela situacija sliči na rastavu i da će ona biti definitivno potvrđena ako par sljedeće godine ne bude slavio "zlatni pir". Kada bi se to dogodilo, Margrethe bi bila jedini "solo" monarh na svijetu. 

Otišao u dvorac i uzeo pauzu za razmišljanje 

O bračnoj krizi para pisalo se i 2002. godine. Tada je sam Henrik rekao kako mu je dosta života na dvoru. Počelo mu je ići na živce što je stalno u sjeni svoje supruge. Tada je najavio da će otići u dvorac u Francuskoj i uzeti dužu pauzu za razmišljanje. Princ Frederik, nasljednik trona, znao se požaliti da on i brat nisu bili sretni u djetinjstvu, da su ih roditelji strogo odgajali i da su ih zanemarivali. Henrik je pak jednom rekao kako se njegovu ženu u javnosti doživljava puno simpatičnijom nego što ona to zaista je. 

Piše pjesme i objavljuje kuharice

Henrik (82) od Danske, prije vjenčanja je imao titulu grofa. Rođen je u Francuskoj. Svoju suprugu je upoznao dok je radio kao tajnik u francuskom veleposlanstvu u Londonu. Vjenčali su se 10. lipnja 1967. godine, a on je prešao s katoličke vjeroispovijesti na evangeličko-luteransku. Postao je danski državljanin. Objavio je više knjiga poezija, a pisao je i kuharice. U svojoj autobiografiji je pisao o prvim godinama u Danskoj. 
- Sve što sam radio su kritizirali. Danski mi je bio loš, više sam volio vino nego pivo, tenis umjesto nogometa, Citroen umjesto Volva. Bio sam drugačiji i to mi se sviđalo, ali i to je bila pogreška - napisao je princ Henrik. Par ima dva sina, nasljednika princa Frederika (48) i princa Joachima (47). Joachim se rastao od prve supruge, a godine 2008. se oženio drugi put. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.