Obavijesti

News

Komentari 96

Raste optimizam, ali za većinu i dalje idemo u lošem smjeru

Raste optimizam, ali za većinu i dalje idemo u lošem smjeru
5

Istraživanje agencije Ipsos Puls pokazalo je da potezima Vlade vjeruje 39 posto građana. Sabor je dobio ocjenu 2,2, Vlada 2,56, a predsjednik Josipović 3,44

VIDEO

Dnevnik Nove TV objavio je redoviti Crobarometar koji provodi agencija IPSOS PULS, a prema kojem na kraju listopada SDP ima potporu 29 posto birača, te HDZ njih 19 posto. SDP već treći mjesec bilježi porast podrške, a najveća oporbena stranka pad. 

Na trećem mjestu su Laburisti s deset posto podrške, a na 5,1 posto je HDSSB. Slijede nezavisna lista Ivana Grubišića, HSS, HSU i HNS koji je trenutno na 2,7 posto podrške.

Pozitivno mišljenje o predsjedniku Ivi Josipoviću ima 78 posto birača, a premijera Zorana Milanovića podupire njih 51 posto, dok čelnika HDZ-a, Tomislava Karamarka podupire 27 posto birača. Osobni rejting popravio je Radimir Čačić koji sada ima potporu 20 posto građana.

U listopadu 27 posto građana vjeruje da idemo u dobrom smjeru, naspram njih 24 posto mjesec prije. Optimizam je porastao prvi put nakon tri mjeseca stagnacije. Ipak, 63 posto građana i dalje misli da zemlja ide u lošem smjeru.

Vladinim potezima vjeruje 39 posto građana, a najpopularnija je vanjska politika s 45 posto potpore. 

Hrvatski sabor za listopad je dobio ocjenu 2,2, Vlada 2,56, a predsjednik 3,44. 

>> Više rezultata pročitajte OVDJE

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 96
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.